Vizet adott el gázolajként a csaló, de visszafizette a kárt

bűnügy
2018 július 02., 09:58
comments 37

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 41 éves, budapesti férfival szemben, aki gázolaj helyett hat kanna vizet adott el a megtévesztett sértettnek.

A vádlott 2016. december 2-án budapesti lakóhelyén hat műanyag kannát vízzel töltött meg, és annak tetejére gázolajat öntött azért, hogy azt gázolajként értékesítse. A férfi még aznap Szécsénybe utazott, ahol a délelőtti órákban megszólított egy véletlenszerűen kiválasztott férfit.

Magát útkarbantartó munkásnak kiadva gázolajat kínált fel neki megvételre jóval a piaci ár alatt, 200 forintért literét. Mivel a sértettnek vonzó volt az olcsó gázolaj, megegyeztek abban, hogy 480 litert vásárol a vádlottól 96 000 forintért.

Az adásvétel Szécsény és Balassagyarmat között, egy bekötőútnál zajlott le, ahol a sértett hat műanyag kannában megkapta az általa gázolajnak hitt folyadékot.

Miután a sértett hazatért, felmerült benne, hogy mégsem gázolaj van a kannákban, mivel korábban már hallott olyan esetről, hogy másnak vizet adtak el gázolaj helyett. Miután a kannákat kinyitotta, és kiöntött egy kicsit azok tartalmából, észlelte, hogy azokban olajos víz van.

A sértett azon nyomban feljelentést tett. A nyomozó hatóság a tettest rövid időn belül beazonosította, aki a sértettnek okozott kárt megtérítette. A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában vele szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.