Egy év házi őrizetet kapott az ausztrál érsek, mert eltussolta a gyermekmolesztálásokat

Egy év házi őrizetre ítélte egy ausztrál newcastle-i bíróság kedden Philip Wilson adelaide-i római katolikus érseket gyermekmolesztálás eltussolása miatt. A 67 éves, Alzheimer-kórban szenvedő egyházi vezető tárgyalás még áprilisban kezdődött, májusban pedig megállapították bűnösségét, de az ítélet kiszabásásra mostanáig várni kellett. Fél év után feltételesen szabadulhat.

Ilyen magas rangú egyházi elöljárót még sosem ítéltek el hasonlóért.

Fotó: AP

Wilsont két férfi vádolta azzal, hogy még a '70-es évek közepén hiába jelezték az akkor még segédpapként dolgozó férfival, hogy egy másik pap, James Fletcher szexuálisan zaklatta őket, ő nem tett semmit. Egyikük gyónás közben árulta el a titkot, mire válaszul Wilson hazugsággal vádolta meg. Mindkét vádra úgy reagált az érsek, hogy bár egyikük családjára emlékszik, az esetekre magukra nem. 

Fletchert végül 2004-ben nyolc év börtönbüntetésre ítélték gyerekek ellen elkövetett, kilencrendbeli szexuális visszaélés miatt. A pedofil pap az ítélethozatal után két évvel a börtönben meghalt. (MTI/Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.