Hónapokig nem jutnak még ki a barlangban rekedt thai diákok

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A thai hadsereg szerint 

előreláthatólag hónapokig, akár négy hónapig sem tudják a felszínre hozni a kilenc napnyi keresés után hétfőn megtalált 12 diákot és fociedzőjüket.

A heves esőzések miatt megnövekedett vízszint apadása ennyi időt vesz igénybe a szakértők szerint. Az észak-thaiföldi Csiang Rai tartomány Tham Luang barlangrendszerben rekedt tizenhárom fős csoportnak ez idő alatt búvárórákat adnak, és naponta ellátják őket tápanyagban dús élelmiszerrel és gyógyszerekkel. A tartomány kormányzója szerint "a terv az, hogy elvezetjük a vizet a barlangból és aztán kihozzuk őket". 

Fotó: HO/AFP
Fotó: HO/AFP

A vízelvezetés viszont egyelőre sikertelen, a barlang vízszintje az esős évszak szeptember-októberig tartó időszakában nem fog apadni, ezért döntöttek úgy, hogy    ha addig nem sikerül felszínre hozni a csapatot, búvároktatásban részesítik őket, hogy biztonságosan tudjanak navigálni a barlangrendszer sáros, zavaros vizeiben. 

A kilenc napja eltűnt 11 és 16 év közötti gyerekeket megvizsgálták, és mindannyian jól vannak a kilenc föld alatt töltött nap után. (MTI/BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.