Az elmúlt hónapban több mint 800 ezer ember menekült el az otthonából Etiópia déli részén

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Legalább 800 ezer ember kényszerült elmenekülni otthonából június óta a különböző etnikumok között április közepe óta tartó erőszakhullám miatt Etiópia déli részén –áll az ENSZ és az etióp kormány jelentésében.

A beszámoló szerint június óta kiújult erőszak következtében legalább 642 ezer ember vált belső menekültté a Déli Nemzetek, Nemzetiségek és Népek délnyugat-etiópiai szövetségi állam Gedeo Zónájában, és legalább 176 ezer Oromia délközép-etiópiai szövetségi állam Guji Zónájában.

Az áprilisban kirobbant erőszak miatt eddig összesen több mint 1,2 millióan váltak földönfutóvá.

A beszámolóban felhívták a figyelmet arra, hogy a földönfutóvá vált emberek élelmiszer- és egyéb segélyekre szorulnak.

Az erőszak fellángolásának okai még nem ismertek, de Etiópiában gyakoriak a határviták az etnikai és nyelvi alapon létrehozott közigazgatási egységek lakosai között – írja a dél-etiópiai erőszakról készített májusi jelentésében az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.