Egy plébános ajánlotta be hitoktatónak a korábban pedofíliáért elítélt férfit, aki aztán diáklányokra támadt

Az RTL Klub Híradójában szólalt meg az a 22 éves fiatal akit nevelőapja éveken át zaklatott. A férfi ezért hét évet ült börtönben, mégis egy tatabányai iskola hittantanára lehetett, ahol pedig két fiatal lányt zaklatott szexuálisan. 

Az atv.hu szerint egy plébános ajánlotta be iskolai hitoktatónak a férfit. A plébános elmondása szerint nem volt oka gyanakodni, mivel a férfi egy hittudományi főiskola hallgatójaként kért tőle támogatást. Az egyházmegye hivatalosan továbbra sem hajlandó kommentálni az ügyet, a Klik pedig annyit közölt, hogy a férfi nem az iskola alkalmazottja volt. 

A fiú 5-6 éves volt, amikor a nevelőapja elkezdte zaklatni. A fiatal most arról beszélt az RTL Klubnak, hogy vallásos családban nőtt fel, jártak görögkatolikus templomba, itt ismerkedett össze édesanyja a férfival. 

A férfi a külvilág felé egész más arcát mutatta: felelősség- és szeretetteljes nevelőszülőnek adta ki magát, aki erősen vallásos életet él, naponta olvasta a Bibliát. De ez a kép odalett, amikor kettesben maradtak: volt, hogy hátrakötözte a fiatal kezét, és ráült a hátára, hogy ne tudjon ellenkezni, de olyan is előfordult, hogy rázárta az ajtót. A férfi kereste az alkalmakat, hogy kettesben legyenek. 

Mint a fiatal férfi most mesélt róla, a szexuális bántalmazás miatt nagyon kiszolgáltatott volt, ugyanakkor nem tudta értelmezni, hogy ilyen fiatalon mi történik vele. Érezte, hogy nem normális, ami történik vele, és hogy nem kéne jelen legyen ez az életében, de nem tudott vele mit kezdeni, mindenféle érzések kavarogtak benne. Magát emésztette és rettegett. Később már leginkább attól, hogy ő ne váljon olyanná, mint támadója, mert akkor ő győzne. 

Aztán ahogy elkezdhette kiadni magából mindezt, a rendőrséggel és pszichológusokkal beszélve, úgy fokozatosan könnyebbült meg, mert rájött arra, hogy nem az ő hibája, ami történt vele, és nem kell szégyellnie. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.