Ismeretlen anyagtól lett rosszul két ember azon a környéken, ahol Szergej Szkripalt is megmérgezték

külföld
2018 július 04., 08:32
comments 23

Válságos állapotban kezelnek az angliai Amesbury városában két embert, akik ismeretlen összetételű anyagtól lettek rosszul. A hatóságok először arra gyanakodtak, hogy a középkorú férfi és nő szennyezett heroint vagy kokaint fogysztott, de az anyagot egyelőre nem sikerült beazonosítani.

A hatóságok elővigyázatosságból minden olyan helyszínt elkerítettek, ahol az áldozatok korábban jártak, mert Amesbury csak 16 kilométerre van attól a Salisburytől, ahol március elején idegméreggel mérgezték meg Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős hírszerzőt és lányát.

Az egykori kettős ügynököt és lányát hetekig válságos állapotban kezelték Salisbury kórházában, de Julija Szkripalt áprilisban, apját májusban kiengedték. Azóta titok, hol tartózkodnak.

Wiltshire megyei rendőrség közölte, hogy a hétvégén Amesburyben megbetegedett két embert is Salisbury kórházában kezelik. Egyelőre nem egyértelmű, hogy történt-e bűncselekmény. A közlemény szerint a lakosság megerősített rendőri jelenlétre számíthat Amesburyben és Salisburyben. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.