Ismeretlen anyagtól lett rosszul két ember azon a környéken, ahol Szergej Szkripalt is megmérgezték

Válságos állapotban kezelnek az angliai Amesbury városában két embert, akik ismeretlen összetételű anyagtól lettek rosszul. A hatóságok először arra gyanakodtak, hogy a középkorú férfi és nő szennyezett heroint vagy kokaint fogysztott, de az anyagot egyelőre nem sikerült beazonosítani. 

A hatóságok elővigyázatosságból minden olyan helyszínt elkerítettek, ahol az áldozatok korábban jártak, mert Amesbury csak 16 kilométerre van attól a  Salisburytől, ahol március elején idegméreggel mérgezték meg Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős hírszerzőt és lányát. 

Az egykori kettős ügynököt és lányát hetekig válságos állapotban kezelték Salisbury kórházában, de Julija Szkripalt áprilisban, apját májusban kiengedték. Azóta titok, hol tartózkodnak.  

Wiltshire megyei rendőrség közölte, hogy a hétvégén Amesburyben megbetegedett két embert is Salisbury kórházában kezelik. Egyelőre nem egyértelmű, hogy történt-e bűncselekmény. A közlemény szerint a lakosság megerősített rendőri jelenlétre számíthat Amesburyben és Salisburyben. (BBC/MTI)