Ismeretlen anyagtól lett rosszul két ember azon a környéken, ahol Szergej Szkripalt is megmérgezték

Válságos állapotban kezelnek az angliai Amesbury városában két embert, akik ismeretlen összetételű anyagtól lettek rosszul. A hatóságok először arra gyanakodtak, hogy a középkorú férfi és nő szennyezett heroint vagy kokaint fogysztott, de az anyagot egyelőre nem sikerült beazonosítani. 

A hatóságok elővigyázatosságból minden olyan helyszínt elkerítettek, ahol az áldozatok korábban jártak, mert Amesbury csak 16 kilométerre van attól a  Salisburytől, ahol március elején idegméreggel mérgezték meg Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős hírszerzőt és lányát. 

Az egykori kettős ügynököt és lányát hetekig válságos állapotban kezelték Salisbury kórházában, de Julija Szkripalt áprilisban, apját májusban kiengedték. Azóta titok, hol tartózkodnak.  

Wiltshire megyei rendőrség közölte, hogy a hétvégén Amesburyben megbetegedett két embert is Salisbury kórházában kezelik. Egyelőre nem egyértelmű, hogy történt-e bűncselekmény. A közlemény szerint a lakosság megerősített rendőri jelenlétre számíthat Amesburyben és Salisburyben. (BBC/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.