Kontrát Károly: A Belügyminisztérium és a rendőrség felkészült a „Stop Soros” végrehajtására

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Belügyminisztérium és a rendőrség felkészült a „Stop Soros” végrehajtására, a törvénycsomag hatályba lépésével pedig tovább erősödik Magyarország és a magyar emberek biztonsága – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kontrát Károly szerint a hónap elején életbe lépett jogszabályok újabb erős eszközt adnak a rendőrség kezébe annak érdekében, hogy megvédje Magyarországot és a magyar embereket az illegális migrációtól, mostantól ugyanis bűncselekménynek számít az illegális migráció szervezése és büntethető mindenki, aki a magyar törvények kijátszására buzdítja a migránsokat.

Kontrát szerint az erős törvényi felhatalmazás azért szükséges, mert folyamatos az Európát sújtó tömeges bevándorlás, és a „Soros-hálózat” meg a brüsszeli bevándorláspárti politika továbbra is migránsokkal próbálja elárasztani a kontinenst.

Indokolttá teszi a szigorítást az is, hogy kritikus a helyzet a balkáni útvonalon, ahol migránsok tömegei akarnak különböző szervezetek és embercsempészek segítségével továbbjutni – mondta Kontrát Károly.

Kontrát Károly (balra) Lajtár József büntetés-végrehajtási tábornok társaságában beszél a szerb-magyar határon, Röszkénél tartott sajtótájékoztatón 2017. április 28-án.Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI/MTVA

A „Stop Soros” kiegészítette a rendőrségi törvényt is azzal, hogy a rendőrség részt vesz a jogellenes bevándorlás megakadályozásában és működik a határbiztosítási távoltartás intézménye, továbbá mostantól nem lehet elfogadni annak a menedékkérelmét, aki olyan országon át érkezik Magyarországra, ahol nincs kitéve üldözésnek, illetve olyan országon keresztül utazott, ahol védelmet biztosítottak vagy biztosítottak volna neki, ha ezt igényli – mondta Kontrát. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 11,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.