Kontrát Károly: A Belügyminisztérium és a rendőrség felkészült a „Stop Soros” végrehajtására

2018 július 4., szerda 7:12
106

A Belügyminisztérium és a rendőrség felkészült a „Stop Soros” végrehajtására, a törvénycsomag hatályba lépésével pedig tovább erősödik Magyarország és a magyar emberek biztonsága – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kontrát Károly szerint a hónap elején életbe lépett jogszabályok újabb erős eszközt adnak a rendőrség kezébe annak érdekében, hogy megvédje Magyarországot és a magyar embereket az illegális migrációtól, mostantól ugyanis bűncselekménynek számít az illegális migráció szervezése és büntethető mindenki, aki a magyar törvények kijátszására buzdítja a migránsokat.

Kontrát szerint az erős törvényi felhatalmazás azért szükséges, mert folyamatos az Európát sújtó tömeges bevándorlás, és a „Soros-hálózat” meg a brüsszeli bevándorláspárti politika továbbra is migránsokkal próbálja elárasztani a kontinenst.

Indokolttá teszi a szigorítást az is, hogy kritikus a helyzet a balkáni útvonalon, ahol migránsok tömegei akarnak különböző szervezetek és embercsempészek segítségével továbbjutni – mondta Kontrát Károly.

Kontrát Károly (balra) Lajtár József büntetés-végrehajtási tábornok társaságában beszél a szerb-magyar határon, Röszkénél tartott sajtótájékoztatón 2017. április 28-án. Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI/MTVA

A „Stop Soros” kiegészítette a rendőrségi törvényt is azzal, hogy a rendőrség részt vesz a jogellenes bevándorlás megakadályozásában és működik a határbiztosítási távoltartás intézménye, továbbá mostantól nem lehet elfogadni annak a menedékkérelmét, aki olyan országon át érkezik Magyarországra, ahol nincs kitéve üldözésnek, illetve olyan országon keresztül utazott, ahol védelmet biztosítottak vagy biztosítottak volna neki, ha ezt igényli – mondta Kontrát. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt