Kontrát Károly: A Belügyminisztérium és a rendőrség felkészült a „Stop Soros” végrehajtására

A Belügyminisztérium és a rendőrség felkészült a „Stop Soros” végrehajtására, a törvénycsomag hatályba lépésével pedig tovább erősödik Magyarország és a magyar emberek biztonsága – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kontrát Károly szerint a hónap elején életbe lépett jogszabályok újabb erős eszközt adnak a rendőrség kezébe annak érdekében, hogy megvédje Magyarországot és a magyar embereket az illegális migrációtól, mostantól ugyanis bűncselekménynek számít az illegális migráció szervezése és büntethető mindenki, aki a magyar törvények kijátszására buzdítja a migránsokat.

Kontrát szerint az erős törvényi felhatalmazás azért szükséges, mert folyamatos az Európát sújtó tömeges bevándorlás, és a „Soros-hálózat” meg a brüsszeli bevándorláspárti politika továbbra is migránsokkal próbálja elárasztani a kontinenst.

Indokolttá teszi a szigorítást az is, hogy kritikus a helyzet a balkáni útvonalon, ahol migránsok tömegei akarnak különböző szervezetek és embercsempészek segítségével továbbjutni – mondta Kontrát Károly.

Kontrát Károly (balra) Lajtár József büntetés-végrehajtási tábornok társaságában beszél a szerb-magyar határon, Röszkénél tartott sajtótájékoztatón 2017. április 28-án.Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI/MTVA

A „Stop Soros” kiegészítette a rendőrségi törvényt is azzal, hogy a rendőrség részt vesz a jogellenes bevándorlás megakadályozásában és működik a határbiztosítási távoltartás intézménye, továbbá mostantól nem lehet elfogadni annak a menedékkérelmét, aki olyan országon át érkezik Magyarországra, ahol nincs kitéve üldözésnek, illetve olyan országon keresztül utazott, ahol védelmet biztosítottak vagy biztosítottak volna neki, ha ezt igényli – mondta Kontrát. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.