Kontrát Károly: A Belügyminisztérium és a rendőrség felkészült a „Stop Soros” végrehajtására

politika
2018 július 04., 07:12

A Belügyminisztérium és a rendőrség felkészült a „Stop Soros” végrehajtására, a törvénycsomag hatályba lépésével pedig tovább erősödik Magyarország és a magyar emberek biztonsága – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kontrát Károly szerint a hónap elején életbe lépett jogszabályok újabb erős eszközt adnak a rendőrség kezébe annak érdekében, hogy megvédje Magyarországot és a magyar embereket az illegális migrációtól, mostantól ugyanis bűncselekménynek számít az illegális migráció szervezése és büntethető mindenki, aki a magyar törvények kijátszására buzdítja a migránsokat.

Kontrát szerint az erős törvényi felhatalmazás azért szükséges, mert folyamatos az Európát sújtó tömeges bevándorlás, és a „Soros-hálózat” meg a brüsszeli bevándorláspárti politika továbbra is migránsokkal próbálja elárasztani a kontinenst.

Indokolttá teszi a szigorítást az is, hogy kritikus a helyzet a balkáni útvonalon, ahol migránsok tömegei akarnak különböző szervezetek és embercsempészek segítségével továbbjutni – mondta Kontrát Károly.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b) Lajtár József büntetés-végrehajtási tábornok társaságában beszél a szerb-magyar határon Röszke térségében tartott sajtótájékoztatón 2017. április 28-án.
photo_camera Kontrát Károly (balra) Lajtár József büntetés-végrehajtási tábornok társaságában beszél a szerb-magyar határon, Röszkénél tartott sajtótájékoztatón 2017. április 28-án. Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI/MTVA

A „Stop Soros” kiegészítette a rendőrségi törvényt is azzal, hogy a rendőrség részt vesz a jogellenes bevándorlás megakadályozásában és működik a határbiztosítási távoltartás intézménye, továbbá mostantól nem lehet elfogadni annak a menedékkérelmét, aki olyan országon át érkezik Magyarországra, ahol nincs kitéve üldözésnek, illetve olyan országon keresztül utazott, ahol védelmet biztosítottak vagy biztosítottak volna neki, ha ezt igényli – mondta Kontrát. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.