Külön randiappot fejlesztett a Hamasz, hogy titkos infókat lopjon el az izraeli katonáktól

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Különböző kamu profilok több száz izraeli katonát környékeztek meg, hogy töltsenek le különböző appokat a Google Play-ből. Ezek között volt a GlanceLove nevű randiapp is, amit az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szerint a Hamasz fejlesztett ki, hogy adatokat lopjanak tőlük. Aki telepítette az alkalmazást, annak hozzáfértek a telefonszámaihoz, a a kamerájához és a mikrofonjához is.

💔

A hadsereg idén a Megtört Szív nevű akciót is kénytelen volt elindítani, miután az egyik katona jelentette, hogy a csaj, akivel a Facebookon flörtölt, rá akarta venni, hogy töltse le az appot. 

A biztonsági szolgálat több tucat olyan esetről tud, amikor a Hamasz emberei magukat fiatal nőnek kiadva próbáltak kapcsolatba lépni a fiatal katonákkal a közösségi oldalakon. Ezért erre szigorúbb szabályokat vezettek be, és külön képzés tartanak a katonáknak, hogyan ismerjék fel, ha át akarják verni őket. (Business Insider)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.