Külön randiappot fejlesztett a Hamasz, hogy titkos infókat lopjon el az izraeli katonáktól

2018 július 4., szerda 4:48
77

Különböző kamu profilok több száz izraeli katonát környékeztek meg, hogy töltsenek le különböző appokat a Google Play-ből. Ezek között volt a GlanceLove nevű randiapp is, amit az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szerint a Hamasz fejlesztett ki, hogy adatokat lopjanak tőlük. Aki telepítette az alkalmazást, annak hozzáfértek a telefonszámaihoz, a a kamerájához és a mikrofonjához is.

💔

A hadsereg idén a Megtört Szív nevű akciót is kénytelen volt elindítani, miután az egyik katona jelentette, hogy a csaj, akivel a Facebookon flörtölt, rá akarta venni, hogy töltse le az appot.

A biztonsági szolgálat több tucat olyan esetről tud, amikor a Hamasz emberei magukat fiatal nőnek kiadva próbáltak kapcsolatba lépni a fiatal katonákkal a közösségi oldalakon. Ezért erre szigorúbb szabályokat vezettek be, és külön képzés tartanak a katonáknak, hogyan ismerjék fel, ha át akarják verni őket. (Business Insider)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt