Még tovább lazítana fűpolitikáján a svájci kormány

A svájci kormány tovább akarja könnyíteni a marihuána orvosi és rekreációs célú legális használatát.

Szerdán határoztak Bernben arról, hogy eltörlik a kábítószertörvény jelenleg hatályos rendelkezését azokra a betegekre vonatkozóan, akik marihuánát használnak fájdalomcsillapítóként, és új törvénymódosítást dolgoznak majd ki. A kormány megvizsgálja azt is, hogy a betegbiztosítók fedezik-e majd az orvosi célú marihuána használatának költségeit.

Ezenkívül egyszerűbbé válhat a marihuána rekreációs célú használata is. A kantonok tanulmányozni fogják, hogy lenne-e értelme egy-egy adott térségben a kannabisz használatát teljes egészében legalizálni a feketepiac felszámolása érdekében. 

Jelenleg Svájcban csak olyan fajta marihuánát lehet szabadon árusítani, amelynek pszichoaktív hatóanyag-tartalma (THC) nem haladja meg az 1 százalékot. A hatóságok becslései szerint mintegy 200 ezer ember használhat rendszeresen marihuánát az alpesi országban, ahol a szomszédos országokhoz, például Németországhoz képest liberálisabb drogpolitika van érvényben. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.