Még tovább lazítana fűpolitikáján a svájci kormány

2018 július 4., szerda 15:20
83

A svájci kormány tovább akarja könnyíteni a marihuána orvosi és rekreációs célú legális használatát.

Szerdán határoztak Bernben arról, hogy eltörlik a kábítószertörvény jelenleg hatályos rendelkezését azokra a betegekre vonatkozóan, akik marihuánát használnak fájdalomcsillapítóként, és új törvénymódosítást dolgoznak majd ki. A kormány megvizsgálja azt is, hogy a betegbiztosítók fedezik-e majd az orvosi célú marihuána használatának költségeit.

Ezenkívül egyszerűbbé válhat a marihuána rekreációs célú használata is. A kantonok tanulmányozni fogják, hogy lenne-e értelme egy-egy adott térségben a kannabisz használatát teljes egészében legalizálni a feketepiac felszámolása érdekében.

Jelenleg Svájcban csak olyan fajta marihuánát lehet szabadon árusítani, amelynek pszichoaktív hatóanyag-tartalma (THC) nem haladja meg az 1 százalékot. A hatóságok becslései szerint mintegy 200 ezer ember használhat rendszeresen marihuánát az alpesi országban, ahol a szomszédos országokhoz, például Németországhoz képest liberálisabb drogpolitika van érvényben. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt