Megengedte a bíróság, hogy hazahozzák Leventét az amerikai bababörtönből

külföld
2018 július 04., 04:21
comments 231

A kétéves Levente azután került egy bronxi menekültközpontba, hogy Donald Trump bevándorláspolitikája miatt őt is elválasztották szüleitől. Közben a szüleit 600 kilométerre, Buffalóban tartják fogva. A magyar kisfiú történetéreől a BuzzFeed is beszámolt. A lap megjegyezte, hogy miközben a magyar kormány példásnak tartja Trump szigorát, a magyar állampolgárok nagyon gyakran maradnak az Egyesült Államokban lejárt vízummal is, amivel megsértik az ottani törvényeket.

A Blikk most arról ír, hogy Levente nővérének sikerült elérnie a bíróságon, hogy a kisfiú hazajöhessen vele Magyarországra. Azt egyelőre nem tudni, hogy a szüleivel mikor találkozhat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.