A 2 éves, szüleitől elválasztott Levente a BuzzFeed címlapjára került

külföld
2018 június 29., 22:07
comments 135

A 2 éves magyar kisfiúról, Leventéről ír a BuzzFeed, kiemelve, hogy a migráció ellen szigorúan fellépő Trump-kormány most egy olyan országgal került szembe, ami szintén azt állítja magáról, hogy nagyon keményen lép fel a migrációval szemben. Leventét és szüleit azért vették őrizetbe, mert a múlt hónapban Kanada felől illegálisan léptek az Egyesült Államok területére.

Leventét most Bronxban tartják fogva, a szüleit pedig 610 kilométernyire, Buffalóban.

A BuzzFeed szerint Kumin Ferenc New York-i főkonzul meglátogatta Leventét a bababörtönben, és elégedett volt a fogvatartás körülményeivel, igaz, megjegyezte, hogy Levente nem tud angolul, és nem is nagyon eszik, ami aggasztó.

A lap ugyanakkor megjegyzi, hogy a magyar kormány várhatóan nem igazán fogja felkérdezni Trumpékat Levente miatt, Kovács Zoltán ugyanis a héten egy sajtótájékoztatón annyit reagált az ügyre, hogy

„Senkit nem érhetett meglepetésként, hogy az amerikai hatóságok kőkemény szigorral lépnek fel a migrációval szemben, Magyarország kormánya is ezt az álláspontot képviseli, hogy a törvényeket mindenki tartsa be.”

A BuzzFeed azt írta, az ügy kifejezetten kínos a magyar kormány számára, hiszen az Orbán-kormány politikájának alapja az illegális migráció kritikája, ezzel szemben a magyar állampolgárok nagyon gyakran maradnak az Egyesült Államokban lejárt vízummal is, megsértve ezzel az ottani törvényeket.

Így a konzulátus hiába akarna is segíteni Leventén, nem igazán tudnak mit tenni, még annak ellenére sem, hogy a gyerek beszámolók szerint hetek óta alig eszik, nem beszél, és végtelenül szomorú.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt