A 2 éves, szüleitől elválasztott Levente a BuzzFeed címlapjára került

A 2 éves magyar kisfiúról, Leventéről ír a BuzzFeed, kiemelve, hogy a migráció ellen szigorúan fellépő Trump-kormány most egy olyan országgal került szembe, ami szintén azt állítja magáról, hogy nagyon keményen lép fel a migrációval szemben. Leventét és szüleit azért vették őrizetbe, mert a múlt hónapban Kanada felől illegálisan léptek az Egyesült Államok területére.

Leventét most Bronxban tartják fogva, a szüleit pedig 610 kilométernyire, Buffalóban.

A BuzzFeed szerint Kumin Ferenc New York-i főkonzul meglátogatta Leventét a bababörtönben, és elégedett volt a fogvatartás körülményeivel, igaz, megjegyezte, hogy Levente nem tud angolul, és nem is nagyon eszik, ami aggasztó.

A lap ugyanakkor megjegyzi, hogy a magyar kormány várhatóan nem igazán fogja felkérdezni Trumpékat Levente miatt, Kovács Zoltán ugyanis a héten egy sajtótájékoztatón annyit reagált az ügyre, hogy

„Senkit nem érhetett meglepetésként, hogy az amerikai hatóságok kőkemény szigorral lépnek fel a migrációval szemben, Magyarország kormánya is ezt az álláspontot képviseli, hogy a törvényeket mindenki tartsa be.”

A BuzzFeed azt írta, az ügy kifejezetten kínos a magyar kormány számára, hiszen az Orbán-kormány politikájának alapja az illegális migráció kritikája, ezzel szemben a magyar állampolgárok nagyon gyakran maradnak az Egyesült Államokban lejárt vízummal is, megsértve ezzel az ottani törvényeket.

Így a konzulátus hiába akarna is segíteni Leventén, nem igazán tudnak mit tenni, még annak ellenére sem, hogy a gyerek beszámolók szerint hetek óta alig eszik, nem beszél, és végtelenül szomorú.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.