Súlyos pénzbüntetést kapott egy erdélyi politikus, mert székely zászló volt a városházán

A marosvásárhelyi fellebbviteli bíróság keddi ítéletének értelmében 42 642 lejre (≈2,9 millió forint) bírságolták Péter Ferencet, a Maros Megyei Tanács elnökét, Szováta volt polgármesterét, amiért nem távolította el a szovátai polgármesteri hivatal épületéről a székely zászlót, írja a Transindex

Péter Ferenc szerint Románia újra kettős mércét alkalmaz, mert például Bukovinában, ami szintén történelmi régió és nem adminisztratív terület, nem jár bírság a régió zászlójának használatáért, őket közel 50 ezer lejre bírságolják ugyanazért.

Hozzátette, hogy a kisebbségek szimbólumainak használata semmiféle veszélyt nem jelent sem a román társadalomra, sem a román államra nézve. A Maros Megyei Tanács és a Maros megyei RMDSZ elnöke úgy látja, hogy a sorozatosan elveszített zászlóperek pontos képet mutatnak arról, hogy Romániában mennyire tartják tiszteletben a közösségi jogokat.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.