50 millió forint állami támogatást kapott Kis Miklós Zsolt agrárállamtitkár egykori cége, ami most az apjáé

2018 július 5., csütörtök 8:55
91

A Ceglédi Spotlight írta meg, hogy az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkárának egykori cége, Kimagro Kft. szálláshelyek kialakítására nyert 50 millió forintot.

A cégnek Kis Miklós Zsolt 2014-ig volt a tulajdonosa, majd fél évvel később, az államtitkári kinevezése után átadta az apjának.

Sőt a cégadatbázisban a cég elérhetőségénél máig Kis magánemailcíme szerepel, és a cég székhelye ugyanaz a nyársapáti cím, amelyik az államtitkárnak és apjának is a lakcímeként van feltüntetve.

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára búzát önt egy nagy dézsába a Magyarok kenyere program javára gyűjtött búza összeöntésekor az Orfûn rendezett ünnepségen 2016. augusztus 7-én. Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

A lap azt is írja, hogy a Kimagro Kft. összesen 70 millióból építene szálláshelyeket a tihanyi Belső-tó szomszédságában, nem messze Mészáros Lőrinc tavaly szerzett borászatától.

A Ceglédi Spotlight azt is írja, hogy a Vidékfejlesztési Programban az elmúlt két évben közel 175 millió forintnyi állami támogatást ítéltek oda a cégnek.

Rádásul ezeknél a pályázatoknál az irányító hatósági jogosítványokat az agrár-vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár gyakorolta, akinek Kis Miklós Zsolt államtitkár a közvetlen felettese volt. (24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt