50 millió forint állami támogatást kapott Kis Miklós Zsolt agrárállamtitkár egykori cége, ami most az apjáé

A Ceglédi Spotlight írta meg, hogy az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkárának egykori cége, Kimagro Kft. szálláshelyek kialakítására nyert 50 millió forintot.

A cégnek Kis Miklós Zsolt 2014-ig volt a tulajdonosa, majd fél évvel később, az államtitkári kinevezése után átadta az apjának.

Sőt a cégadatbázisban a cég elérhetőségénél máig Kis magánemailcíme szerepel, és a cég székhelye ugyanaz a nyársapáti cím, amelyik az államtitkárnak és apjának is a lakcímeként van feltüntetve.

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára búzát önt egy nagy dézsába a Magyarok kenyere program javára gyűjtött búza összeöntésekor az Orfûn rendezett ünnepségen 2016. augusztus 7-én.Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

A lap azt is írja, hogy a Kimagro Kft. összesen 70 millióból építene szálláshelyeket a tihanyi Belső-tó szomszédságában, nem messze Mészáros Lőrinc tavaly szerzett borászatától.

A Ceglédi Spotlight azt is írja, hogy a Vidékfejlesztési Programban az elmúlt két évben közel 175 millió forintnyi állami támogatást ítéltek oda a cégnek.

Rádásul ezeknél a pályázatoknál az irányító hatósági jogosítványokat az agrár-vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár gyakorolta, akinek Kis Miklós Zsolt államtitkár a közvetlen felettese volt. (24)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.