Éjszaka mentek orrszarvúra a vadorzók egy dél-afrikai rezervátumban, megették őket az oroszlánok

Legalább két orvvadász maradványait találták meg egy dél-afrikai rezervátumban. Az orvvadászok vasárnap késő éjjel, vagy hétfőn hajnalban léphettek be a Sibuya rezervátumba. Orrszarvúkat akartak elejteni, amelyek szarva igen értékes, kelendő árucikk, főleg Kínában és Vietnámban.

Orrszarvúak helyett azonban egy oroszlánfalkával találkoztak szembe, az oroszlánok pedig halálra marták, majd megették őket.

A maradványokból még azt is nehéz megmondani, hogy ketten vagy hárman lehettek. Megtalálták mellettük a hangtompítós puskájukat, és a szarv eltávolításához vitt fejszét is.

Idén 9 orrszarvút ejtettek el a dél-afrikai Eastern Cape tartományban, az egész országban pedig közel hétezret az elmúlt évtizedben. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.