Éjszaka mentek orrszarvúra a vadorzók egy dél-afrikai rezervátumban, megették őket az oroszlánok

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Legalább két orvvadász maradványait találták meg egy dél-afrikai rezervátumban. Az orvvadászok vasárnap késő éjjel, vagy hétfőn hajnalban léphettek be a Sibuya rezervátumba. Orrszarvúkat akartak elejteni, amelyek szarva igen értékes, kelendő árucikk, főleg Kínában és Vietnámban.

Orrszarvúak helyett azonban egy oroszlánfalkával találkoztak szembe, az oroszlánok pedig halálra marták, majd megették őket.

A maradványokból még azt is nehéz megmondani, hogy ketten vagy hárman lehettek. Megtalálták mellettük a hangtompítós puskájukat, és a szarv eltávolításához vitt fejszét is.

Idén 9 orrszarvút ejtettek el a dél-afrikai Eastern Cape tartományban, az egész országban pedig közel hétezret az elmúlt évtizedben. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.