Meghalt Claude Lanzmann, a Soá rendezője

GYÁSZ
2018 július 05., 11:36
comments 48

92 éves korában meghalt Claude Lanzmann francia író, újságíró, filozófus, a holokauszt történésze és dokumentumfilmese, a Soá című világhírű, 9,5 órás dokumentumfilm készítője – írta meg a Le Monde.

Claude Lanzmann 2016. február 11-én.
photo_camera Claude Lanzmann 2016. február 11-én. Fotó: Joel Saget/AFP

A lap azt írta:

„Kár lenne csak egyetlen filmet megjegyezni tőle, igaz tényleg remekmű a Soá. Tény, hogy hatalmas filmes volt, azok közé tartozik, akik meghatározták a filmművészet történetét, de író, újságíró, filozófus, a Les Temps Modernes folyóirat igazgatója, Jean-Paul Sartre barátja, Simone de Beauvoir élettársa is volt.”

„Claude Lanzmann ma reggel hunyt el otthonában. Pár napja már nagyon gyenge volt” – erősítette meg a hírt a Gallimard könyvkiadó a francia hírügynökségnek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.