Szijjártó: Közép-európai NATO-hadosztály-parancsnokság alakul Németország támogatásával

Miután Ursula von der Leyen német védelmi miniszterrel egyeztetett, Szijjártó Péter Berlinben az MTI-nek bejelentette:

"Magyarország és Németország között rendkívül szoros védelmi és védelmi ipari együttműködés jön létre; közép-európai NATO-hadosztály-parancsnokság alakul Németország támogatásával."

A miniszterelnököt kísérő külügyminiszter közölte: "a kétoldalú katonai és védelmi ipari együttműködés minden eddiginél szorosabb lesz." Szijjártó elmondta, hogy a NATO 22 hadosztály-parancsnoksága közül egy sincs a közép-európai térségben. "Ezért Magyarország Szlovákiával, Horvátországgal és Szlovéniával közösen megkezdte egy több nemzeti, regionális hadosztály-parancsnokság létrehozását," tette hozzá.

Fotó: ABDULHAMID HOSBAS/Anadolu Agency

Nagyon jó hangulatú lehet a magyar kormánydelegáció fogadtatása Berlinben. Jól mutatja, hogy Szijjártó Péter kijelentette:

"Magyarország és Németország együttműködése annyira szoros, a magyar-német barátság annyira jelentős, továbbá a magyar és német érdekek oly mértékben egybeesnek, hogy itt lenne az ideje annak, hogy ne csak arról az egy témáról beszéljünk, aminek tekintetében kétségtelenül van vitánk, hanem a migráció mellett végre tűzzük napirendre az összes többi európai vagy kétoldalú szempontból fontos kérdést". 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.