Szijjártó: Közép-európai NATO-hadosztály-parancsnokság alakul Németország támogatásával

külföld
2018 július 05., 10:10
comments 129

Miután Ursula von der Leyen német védelmi miniszterrel egyeztetett, Szijjártó Péter Berlinben az MTI-nek bejelentette:

"Magyarország és Németország között rendkívül szoros védelmi és védelmi ipari együttműködés jön létre; közép-európai NATO-hadosztály-parancsnokság alakul Németország támogatásával."

A miniszterelnököt kísérő külügyminiszter közölte: "a kétoldalú katonai és védelmi ipari együttműködés minden eddiginél szorosabb lesz." Szijjártó elmondta, hogy a NATO 22 hadosztály-parancsnoksága közül egy sincs a közép-európai térségben. "Ezért Magyarország Szlovákiával, Horvátországgal és Szlovéniával közösen megkezdte egy több nemzeti, regionális hadosztály-parancsnokság létrehozását," tette hozzá.

photo_camera Fotó: ABDULHAMID HOSBAS/Anadolu Agency

Nagyon jó hangulatú lehet a magyar kormánydelegáció fogadtatása Berlinben. Jól mutatja, hogy Szijjártó Péter kijelentette:

"Magyarország és Németország együttműködése annyira szoros, a magyar-német barátság annyira jelentős, továbbá a magyar és német érdekek oly mértékben egybeesnek, hogy itt lenne az ideje annak, hogy ne csak arról az egy témáról beszéljünk, aminek tekintetében kétségtelenül van vitánk, hanem a migráció mellett végre tűzzük napirendre az összes többi európai vagy kétoldalú szempontból fontos kérdést". 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.