A közeli tóba menekült az őt késsel üldöző exférje elől egy baranyai nő, de nem tudott úszni

bűnügy
2018 július 06., 13:32
comments 93

A Pécsi Járásbíróság csütörtökön elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és súlyos testi sértés bűntette alapos gyanúja miatt - közölte a Pécsi Törvényszék.

A férfi a házasságának megromlását követően, ehét kedden megjelent a korábban külön költözött felesége lakóhelyén,

a nőt féltékenységből számon kérte, fenyegette, megverte, késsel bántalmazta és foglyul is ejtette az éjszakára.

Másnap, amikor a gyanúsított nem tartózkodott a szobában, a sértett nő kinyitotta a szoba ablakát, azon kiugrott az udvarra, segítségért kiabált, majd az őt késsel a kezében követő gyanúsított elől a közeli tóba ugrott.

Mivel a sértett nem tud úszni, a férfi utánaugrott, kihúzta a vízből és visszaráncigálta a házba, ahol tovább bántalmazta, majd később mindketten elaludtak.

Amikor a nő felébredt, elvette a férfi mobiltelefonját, azon értesítette egyik barátját, aki szólt a rendőrségnek. A nő a bántalmazás következtében több nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

A gyanúsított a vele szemben intézkedő járőrök jelenlétében is fenyegette a sértettet, ezért tartóztatták le. A bíróság határozata ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.