Elvennék a magyar állampolgárságot a terrorizmussal vádolt ukrán férfitól

belföld
2018 július 06., 08:47
comments 137

Terrorizmus és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják Vladimir G. magyar-ukrán állampolgárt, kit június végén őrizetbe is vett  Kassán a szlovák rendőrség a kijevi Interpol elfogatóparancsa alapján. A férfit és társait azzal vádolják, 2014-ben és 2015-ben bűnszövetkezetet alakítottak, és rendkívül súlyos bűncselekményeket követtek el Ukrajna területén.

Az LMP-s Demeter Márta írásbeli kérdésben érdeklődött, hogyan kaphatott magyar állampolgárságot egy nemzetközi körözés alatt álló személy, erre Pintér Sándor belügyminiszter válaszolt

„A kérdésben megnevezett ukrán származású személy 2012. augusztus 07-én
kérelmezett Hollóházán egyszerűsített honosítási eljárás keretében magyar
állampolgárságot. Honosítására 2012. október 19-én került sor. A honosítási eljárás során közbiztonsági, illetve nemzetbiztonsági kockázat nem merült fel, nevezett nemzetközi körözés alatt nem állt. 

Az illetékes kormányhivatal előtt az állampolgárság visszavonására irányuló eljárás folyamatban van.”


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.