Jöhet az első szuperhősfilm, aminek egy molett nő lesz a főszereplője

FILM
2018 július 06., 20:53

A női szereplők egy ideje már fel-felbukkantak főbb szerepekben a szuperhősös filmekben, és ha hinni lehet az iparági híreszteléseknek, hamarosan az első plus size-szuperhős is vászonra kerülhet. 

A Sony ugyanis azt tervezi, hogy a Valiant-képergények egyik alakja, Faith Herbert köré építenek fel egy külön filmet. A forgatókönyvet az Amerikai istenek írónője, Maria Melnik jegyezheti majd a tervek szerint. 

A sztori főszereplője a sci-fi és képregényrajongó geek lány, Faith Herbert, akinek ezen kívül akad még némi telekinektikus szuperereje, amiből nyilván egy csomó olyan _bonyodalom_ következik majd, ami a hasonló zsánerű filmekben szokott

A Sony Pictures még 2015-ben vásárolta fel a Valiant Entertainment kiadványait, és ebből már készül is Vin Diesel főszereplésével Bloodshot, a terv pedig nyilván az, hogy saját képregényes univerzumot építsenek fel. 

A Faith ezen kívül viszont azért is lenne nagy lépés a képregényes világban, mert eddig nemigen szerepeltek ezekben a filmekben nem nagyon vékony, sportos női karakterek. Faith Herbert 1992-ben jelent meg először képregényben, előbb epizódszereplőként, később viszont annyira népszerű lett, hogy saját történetet is kapott. Most pedig jöhet az első saját filmje. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.