Korrupció miatt 10 évre ítélték Pakisztán volt miniszterelnökét

külföld
2018 július 06., 14:04
comments 29

Tíz év börtönbüntetésre ítélték pénteken első fokon távollétében Navaz Sarífot, Pakisztán volt kormányfőjét korrupció vádjával. Lánya hét évet kapott.

A vád szerint Navaz és családja nem tudott elszámolni azoknak a pénzeknek az eredetével, amelyekből Londonban luxusingatlanokat vásárolt, és adóbevallásában sem tüntette fel az összegeket.

A legfelsőbb bíróság áprilisban távolította el hivatalából Sarífot, és egy életre eltiltotta a politizálástól. A volt miniszterelnök jelenleg Londonban él. A pénteki ítélet ellen fellebbezhet, ugyanakkor egész sor bírósági tárgyalás vár még rá, a mostani csupán az első volt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.