Ütik-vágják, zaklatják egymást a kisgyerekek egy újbudai óvodában, a szülők kétségbe vannak esve

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Bántalmazásokról, harapásokról, verésekről számoltak be a szülők az újbudai Napsugár Óvodával kapcsolatban. Egy szülő a Népszavának azt mondta

kislánya néhány hete elmesélte neki, hogy az egyik fiú csoporttársa övvel fojtogatta őt az óvodában.

Nem ez volt első hasonló eset, az elmúlt egy évben többször is sor került agresszív viselkedésre a gyerekek között.

Több szülő összeírta az erőszakos cselekményeket, a listát az önkormányzatnak is elküldték. E szerint előfordult, hogy

  • az egyik gyerek két kézzel megfogta társának fejét és teljes erejéből az asztalba verte,
  • egy fiú megpofozott egy kislányt, majd építőkockát gyömöszölt a szájába,
  • egy kisfiú egy másik fiútársának nemi szervét nyilvánosan nyalogatta,
  • egy kislány arcát és nemi szervét pedig több kisfiú véresre harapdálta a mosdóban.

Utóbbi esetről látlelet is készült, a szülők feljelentést tettek a rendőrségen. A lap szerint mindez a 3-4 éves gyerekek óvodai csoportjában történt.

A bántalmazást elszenvedett kislány anyukája a Facebookra is posztolta a történetét:

"Az óvónők egyszerűen nem tudják kezelni a helyzetet, kevesen vannak. Van olyan csoport, amelyikre csak egy óvónő felügyel" - mondta egy másik szülő.

„Az említett óvodával kapcsolatos problémák Újbuda Önkormányzata számára ismertek, annak megoldására az elmúlt időszakban több lépés is született”– közölte a Népszava megkeresésére az önkormányzat.

Azt írták, az utóbbi időben a óvodában jelentősen nőtt azoknak a gyerekeknek a száma, akik „szociális készségekben” eltérnek a koruknak megfeleltethető szinttől, ők jellemzően hátrányos családi környezetből származnak, legtöbbjük a kerületi átmeneti szociális otthonban lakik. Az önkormányzat a legkiemeltebb figyelmet igénylő óvodai csoporthoz pedagógiai asszisztenst biztosított.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.