Ütik-vágják, zaklatják egymást a kisgyerekek egy újbudai óvodában, a szülők kétségbe vannak esve

társadalom
2018 július 06., 11:19
comments 643

Bántalmazásokról, harapásokról, verésekről számoltak be a szülők az újbudai Napsugár Óvodával kapcsolatban. Egy szülő a Népszavának azt mondta

kislánya néhány hete elmesélte neki, hogy az egyik fiú csoporttársa övvel fojtogatta őt az óvodában.

Nem ez volt első hasonló eset, az elmúlt egy évben többször is sor került agresszív viselkedésre a gyerekek között.

Több szülő összeírta az erőszakos cselekményeket, a listát az önkormányzatnak is elküldték. E szerint előfordult, hogy

  • az egyik gyerek két kézzel megfogta társának fejét és teljes erejéből az asztalba verte,
  • egy fiú megpofozott egy kislányt, majd építőkockát gyömöszölt a szájába,
  • egy kisfiú egy másik fiútársának nemi szervét nyilvánosan nyalogatta,
  • egy kislány arcát és nemi szervét pedig több kisfiú véresre harapdálta a mosdóban.

Utóbbi esetről látlelet is készült, a szülők feljelentést tettek a rendőrségen. A lap szerint mindez a 3-4 éves gyerekek óvodai csoportjában történt.

A bántalmazást elszenvedett kislány anyukája a Facebookra is posztolta a történetét:

link Forrás

"Az óvónők egyszerűen nem tudják kezelni a helyzetet, kevesen vannak. Van olyan csoport, amelyikre csak egy óvónő felügyel" - mondta egy másik szülő.

„Az említett óvodával kapcsolatos problémák Újbuda Önkormányzata számára ismertek, annak megoldására az elmúlt időszakban több lépés is született”– közölte a Népszava megkeresésére az önkormányzat.

Azt írták, az utóbbi időben a óvodában jelentősen nőtt azoknak a gyerekeknek a száma, akik „szociális készségekben” eltérnek a koruknak megfeleltethető szinttől, ők jellemzően hátrányos családi környezetből származnak, legtöbbjük a kerületi átmeneti szociális otthonban lakik. Az önkormányzat a legkiemeltebb figyelmet igénylő óvodai csoporthoz pedagógiai asszisztenst biztosított.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.