Duterte lemond, ha valaki bebizonyítja neki, hogy Isten tényleg létezik

vallás
2018 július 07., 14:49
comments 308

A Fülöp-szigeteki nemrég nagy felháborodást okozott azzal, hogy hülyének nevezte Istent. Most annyival emelte a tétet, hogy megígérte, ha valaki bebizonyítja neki Isten létezését, azonnal lemond. 

Rodrigo Duterte, aki egyébként sincs jó viszonyban a katolikus egyházzal, mióta néhány püspök szót emelt a több ezer halálos áldozattal járó drogellenes háborúja ellen. Az elnök pénteken egy tudományos rendezvény megnyitóján azon merengett, hogy például az eredendő bűn koncepciójának semmi értelme. Szerinte ez még az ártatlan gyerekeket is megrontja, amit aztán csak külön pénzért szednek le róla a templomban kereszteléssel.

Majd meghirdette, hogy ha akár csak egyetlen olyan szemtanú is akad, aki egy fényképpel vagy egy szelfivel tudja bizonyítani, hogy beszélt Istennel, azonnal lemond. 

Rodrigo Duterte
photo_camera Rodrigo Duterte Fotó: NOEL CELIS/AFP

Ugyanakkor szerinte is kell lennie egy istennek vagy valamilyen természetfeletti lénynek, amelyik megakadályozza, hogy az égen a csillagok összeütközzenek egymással.

Duterte a múlt héten még Ádám és Éva történetét próbálta új nézőpontból megközelíteni. Akkor tette fel magának a kérdést, hogy „ki ez a hülye Isten? A kurva anyját, ez tényleg ennyire hülye? Ott sem voltál, és mégis meg vagy bélyegezve az eredendő bűnnel. Miféle vallás ez? Ez volt, amit sosem tudtam elfogadni.

Erre még a szövetségesei közül is kiakadtak néhányan, egy katolikus püspök pedig pszichopatának nevezte az elnököt. Ugyanakkor az elnök szóvivője szerint Dutertének joga val elmondani a véleményét a vallásról. Emlékeztetett arra, hogy a saját bevallása szerint Dutertét egyszer egy pap molesztálta. (APNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.