A konszolidáció előtt Erdogan még kirúgatott 18,5 ezer rendőrt és katonát

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Több mint 18.500 török állami alkalmazott - köztük 9 ezer rendőr és 6 ezer katona - veszítette el állását egy vasárnap nyilvánosságra hozott kormányrendelet miatt.

Az állami közlönyben ismertetett törvény szövege összesen 18.632 közalkalmazottra vonatkozik, köztük az igazságügyi minisztérium ezer, és az oktatási minisztérium 650 dolgozójára. A dokumentumban egyúttal 12 egyesület, három újság és egy tévécsatorna felszámolását rendelték el.

Török médiaértesülések szerint ez az utolsó hasonló rendelet a 2016. július 15-i puccskísérletet követően kihirdetett rendkívüli állapot felfüggesztése előtt. 

A hírek alapján a június 24-én újból elnökké választott Recep Tayyip Erdogan - kampányígéretének eleget téve - eskütételét követően eltörli a rendkívüli állapotot. 

A Human Rights Joint Platform nevű jogvédő szervezet úgy tudja, hogy 2018. március 20-ig bezárólag 112.679-en veszítették el állásukat, köztük a hadsereg több mint 8 ezer, az oktatási minisztérium mintegy 33 ezer, a belügyminisztérium körülbelül 31 ezer és a nemzetbiztonsági hivatal 22.600 alkalmazottja. 

További ezreket felfüggesztettek munkájukból. A török ellenzék és aktivisták határozottan bírálták Ankara döntését, amely szerintük a kormánykritikus hangok elhallgattatására irányult. (MTI)


Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.