Ihatatlan, bűzös San Benedetto ásványvizet vont ki a forgalomból a Nébih

Emberi fogyasztásra alkalmatlan ásványvizet vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) lakossági bejelentés alapján végzett vizsgálatot követően - írja az MTI. 

Fotó: www.ravennawebtv.it

A San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, egyliteres PET-palackos kiszerelésű ásványvízet azért vonták be, mert kénhidrogénre emlékeztető szaga van. A fogyasztói észrevételt a hatóság laboratóriumi vizsgálatai is visszaigazolták.  

A közlemény szerint a Nébih kötelezte az ásványvíz magyarországi forgalmazóját, a
VízSztár Kft.-t, hogy 2018. július 25-ig valamennyi üzleti partnerétől hívja vissza a 2019.11.25. minőség-megőrzési idejű, érintett italokat.

A Nébih szerint ráadásul a kénhidrogénes bűz csak az egyik, bár kétségtelenül a nagyobbik gond a vízzel, a palackokon ugyanis termék csak olasz jelölőcímkével rendelkezik, márpedig a magyar nyelvű jelöléssel el nem látott élelmiszerek nem felelnek meg a hatályos jogszabályi előírásoknak.

A tiltás csak a 2019.11.25. minőség-megőrzési idejű San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, literes PET palackos kiszerelésű ásványvizet érinti. A hatóság kéri, hogy amennyiben vásároltak ebből a termékből, semmilyen körülmények közt ne fogyasszák el.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.