Ihatatlan, bűzös San Benedetto ásványvizet vont ki a forgalomból a Nébih

élelmiszer
2018 július 09., 14:40
comments 139

Emberi fogyasztásra alkalmatlan ásványvizet vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) lakossági bejelentés alapján végzett vizsgálatot követően - írja az MTI. 

photo_camera Fotó: www.ravennawebtv.it

A San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, egyliteres PET-palackos kiszerelésű ásványvízet azért vonták be, mert kénhidrogénre emlékeztető szaga van. A fogyasztói észrevételt a hatóság laboratóriumi vizsgálatai is visszaigazolták.  

A közlemény szerint a Nébih kötelezte az ásványvíz magyarországi forgalmazóját, a
VízSztár Kft.-t, hogy 2018. július 25-ig valamennyi üzleti partnerétől hívja vissza a 2019.11.25. minőség-megőrzési idejű, érintett italokat.

A Nébih szerint ráadásul a kénhidrogénes bűz csak az egyik, bár kétségtelenül a nagyobbik gond a vízzel, a palackokon ugyanis termék csak olasz jelölőcímkével rendelkezik, márpedig a magyar nyelvű jelöléssel el nem látott élelmiszerek nem felelnek meg a hatályos jogszabályi előírásoknak.

A tiltás csak a 2019.11.25. minőség-megőrzési idejű San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, literes PET palackos kiszerelésű ásványvizet érinti. A hatóság kéri, hogy amennyiben vásároltak ebből a termékből, semmilyen körülmények közt ne fogyasszák el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.