Követendő példa: a vejét tette meg az államkincstár élére Erdogan

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Erdogan leteszi az eskütFotó: Ozge Elif Kizil/Anadolu Agency

A hétfőn beiktatott török elnök, Recep Tayyip Erdogan alapos tisztogatásba kezdett, mikor első megerősített elnöki sajtótájékoztatóján bejelentette minisztereinek névsorát. 

A tárcák száma 26-ról 16-ra csökkent, és ugyan néhány fontos pozícióban megtartotta bizalmi embereit, többségében új figurák alkotják az új kabinetet. Miniszterelnök mostantól nem lesz, csak egy házi alelnök, akit Erdogan kedvére cserélgethet. 

Az MTI-nek ugyan elkerülte a figyelmét, de a nemzetközi sajtóban több helyen kiemelték, hogy Erdogan egy családtagját is fontos kormányzati pozícióhoz juttatta.

A Bloomberg és a Financial Times is kiemeli, hogy miközben a befektetők által fontosnak tartott szakembereknek menniük kellett, Erdogan saját vejét, a korábbi energetikai miniszter Berat Albayrakot gazdasági csúcsminiszternek, egyben az állami kincstár elnökének nevezte ki. A török líra hirtelen nagyot esett a bejelentésre. 

Ezzel párhuzamosan távozik a posztjáról Mehmet Simsek, az egyetlen olyan politikai vezető, akiben a befektetők még valamiféle garanciát láttak arra, hogy fejlődő pályán tudja tartani a 880 milliárd dolláros török gazdaságot. (Bloomberg)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.