Jeremy Hunt az új brit külügyminiszter

külföld
2018 július 09., 19:13
comments 58
Jeremy Hunt
photo_camera Jeremy Hunt Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Az eddigi egészségügyi minisztert, Jeremy Huntot nevezte ki a hétfőn lemondott Boris Johnson utódjának Theresa May brit miniszterelnök. 

A Downing Street hétfő este közölte azt is, hogy a váltással kisebb miniszter-keringő vette kezdetét: Hunt eddig viselt pozícióját a továbbiakban Matt Hancock kultuszminiszter veszi át, az ő helyét pedig Jeremy Wright foglalja el. 

Huntról épp néhány hete írtunk a 444-en. Azzal csinált magának nemzetközi hírt, hogy a közösségi oldalak megregulázását vetítette előre. Szerinte sokkal súlyosabban kell büntetni a Facebookot, a Twittert és a Snapchatet, ha nem lépnek fel kellő eréllyel a netes zaklatásokkal és a fiatalkorúak veszélyeztetésével szemben. 

Hunt egyébként időtlen idők óta dolgozik a konzervatív kormányokban: már 2005-ben miniszterhelyettes volt David Cameron kormányában, később ő volt a 2012-es olimpiáért felelős miniszter, és 2012 óta vezeti az egészségügyi tárcát.

Boris Johnson hétfőn azért jelentette be lemondását, mert nem ért egyet a May-féle „puhítótt Brexit”-stratégiával. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.