Jeremy Hunt az új brit külügyminiszter

Jeremy HuntFotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Az eddigi egészségügyi minisztert, Jeremy Huntot nevezte ki a hétfőn lemondott Boris Johnson utódjának Theresa May brit miniszterelnök. 

A Downing Street hétfő este közölte azt is, hogy a váltással kisebb miniszter-keringő vette kezdetét: Hunt eddig viselt pozícióját a továbbiakban Matt Hancock kultuszminiszter veszi át, az ő helyét pedig Jeremy Wright foglalja el. 

Huntról épp néhány hete írtunk a 444-en. Azzal csinált magának nemzetközi hírt, hogy a közösségi oldalak megregulázását vetítette előre. Szerinte sokkal súlyosabban kell büntetni a Facebookot, a Twittert és a Snapchatet, ha nem lépnek fel kellő eréllyel a netes zaklatásokkal és a fiatalkorúak veszélyeztetésével szemben. 

Hunt egyébként időtlen idők óta dolgozik a konzervatív kormányokban: már 2005-ben miniszterhelyettes volt David Cameron kormányában, később ő volt a 2012-es olimpiáért felelős miniszter, és 2012 óta vezeti az egészségügyi tárcát.

Boris Johnson hétfőn azért jelentette be lemondását, mert nem ért egyet a May-féle „puhítótt Brexit”-stratégiával. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.