157 millió forintért kelt el a Százholdas pagony térképe

kultúra
2018 július 10., 14:27
comments 52

A várakozásokat messze felülmúló áron, 430 ezer fontért (157 millió forint) kelt a Micimackó első kiadásának a Százholdas pagonyt ábrázoló eredeti térképe a Sotheby's keddi londoni árverésén.

Az aukciósház közleménye szerint egy könyvillusztrációért árverésen még soha nem ajánlottak annyit, mint E. H. Shepard Micimackót illusztráló 1926-os tintarajzáért. Az A. A. Milne-regényhez készült rajz leütési árát előzetesen 100-150 ezer fontra becsülték. 

A Sotheby's szerint a térkép azért különösen értékes, mert nagyon egyszerű áttekintést nyújt a Micimackó világáról. A térképpel kezdődik az első kiadás, és ott van az utolsó lapon is. Szerepel a könyvből készült, 1966-ban bemutatott Disney-rajzfilmben is.

A keddi árverésen áruba bocsátották Shepard négy másik, a Milne-regény szereplőit - Micimackót, Róbert Gidát, Malackát és Fülest - ábrázoló eredeti illusztrációját is, az öt tétel együttesen 917 500 fontért (336 millió forint) kelt el a becsült 310-440 ezer helyett. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.