Elkezdődött Kovács Béla kémpere, államtitok miatt zárt ajtók mögött tartják az előkészítő ülést

POLITIKA
2018 július 10., 8:49
comments 107
photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Megkezdődött az Európai Unió intézményei elleni kémkedéssel, valamint költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával vádolt Kovács Béla EP-képviselő, volt jobbikos politikus elleni büntetőper kedden a Budapest Környéki Törvényszéken.

A törvényszék előkészítő ülését államtitok miatt zárt ajtók mögött tartják, azon csak  a bíró, az ügyészek, a védők és vádlottak vesznek részt. Kovács Béla korábbi nyilatkozataiban tagadta a vádakat. Kedden az előkészítő ülés előtt a törvényszéken is arról beszélt a sajtó képviselőinek: ő nem tudhatta, hogy hírszerzőkkel beszélt, „nincs a homlokukra írva”.

A vád lényege, hogy a képviselő 2012 és 2014 között orosz hírszerzőknek adott át információkat a többi között energetikai ügyekben, az európai parlamenti választásokról, a magyarországi belpolitikai helyzetről és a paksi atomerőmű bővítéséről. A cél az volt, hogy az EP-n belül erős háttérbázissal rendelkező, nyíltan EU-ellenes tábor jöjjön létre, belülről bomlasszák az Európai Közösségek intézményeit és az orosz érdekeket helyezzék előtérbe, írja az MTI. Az ügyet ebben a videóban mutattuk be részletesen:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt