Tállai András és Koncz Gábor Koncz Gábor-szobrot avattak

MŰVÉSZET
2018 július 10., 11:45
comments 301

Koncz Gábor színművész felzárkózott Cristiano Ronaldo mellé azok között, akiknek még életükben szobrot emelnek. A mezőkeresztesi születésű színész épp most volt 80 éves, ebből az alkalomból kapott szobrot szülővárosában, aminek országgyűlési képviselője Tállai András. Boldogan fotózkodtak együtt az átadón.

link Forrás

A Bors korábban arról írt, hogy maga a színész vetette fel a szoborállítás ötletét, és ezt támogatta is a képviselőtestület. Korábbi pletykák szerint Koncz maga finanszírozta az alkotást. A lap azt is megjegyezte, hogy bár Koncz születésnapja július 8., de sokáig senki nem kapott meghívót az avatásra, a színésznek ugyanis elege lett a médiaérdeklődésből. A Borsnak tagadta is, hogy szobor készülne róla.

Az avatásról szóló beszámolóban a Bors már azt írja, hogy a szobor közadakozásból készült. 

Mezőkeresztesen egyébként három magyarnak van köztéri szobra, Kossuthnak, Petőfinek és Koncz Gábornak.

Király Róbert szobrászművész 2014-ben még azt nyilatkozta, a szobor Koncz szerénységét jeleníti majd meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.