Játékos hajtóvadászatot indított az Europol a 25 legkeresettebb bűnöző után

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Európai Körözöttek Világkupája néven, játékos keretek között akarja megismertetni az Europol az európai közvéleményt Európa 25 legkeresettebb bűnözőjével. Feltámasztva a lutraalbumok focivébék idején amúgy is feltámadó szellemiségét, online kártyagyűjtőjáték részeként lehet majd memorizálni a bűnözők arcképét és adatait.

A játékban résztvevőknek mind a 25 körözött matricáját össze kell gyűjteniük, ezt úgy tehetik meg, ha megadják az Europol közösségi médiás felületein publikálandó kódokat. Összesen kilenc kódot hoznak nyilvánosságra július 14-ig, mindegyik kód két-három kártyát old fel.

Az Európai Körözöttek Világkupája ránézésre pont olyan játéknak tűnik, mintha rendőrök találták volna ki. Lényegében annyi történik ugyanis, hogy a kódok megadásával össze lehet gyűjteni a 25 körözött képét és adatait, és most idézem a játék hivatalos leírását, "le lehet majd menteni a kártyákat, amiket meg is lehet majd osztani". Ha valaki kedvet érez hozzá, akkor itt próbálkozhat. (Via Police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.