Le lehet szállni az oroszoktól vásárolt atomerőműről, Süli miniszter úr ugyanis most szólt, hogy "Paks II. nem a politika terepe"

nem politika
2018 július 11., 09:13
comments 112

Elég erős új érveket hozott be a paksi bővítés körüli vitába Süli János atomminiszter. Az Echo TV műsorában arról beszélt, hogy 2010 előtt volt valamilyen politikai konszenzus az erőmű bővítéséről, ezért most 8-9-10 évvel később igazán nincsen helye politikai vitának. Sőt, saját tévés interjúját ma azzal osztotta meg a Facebookon, hogy

„Paks II. nem a politika terepe.”

Tényleg nehéz elképzelni, miért volna politikai, tehát közügy, hogy

  • bármilyen érdemi verseny nélkül,
  • a nyilvánosság kizárásával
  • vásárlunk egy atomerőművet Ororszországtól,
  • és ennek finanszírozására Moszkvától veszünk fel 10 milliárd eurós hitelt,
  • amit a 2040-es évek végig törleszthet majd Magyarország.

Ha van téma, amiről nincsen se helye se értelme a vitának, akkor kétség kívül ez az.

Ez egy szakmai kérdés

- mondja a miniszter, mintha a turbinához felhasznált fémötvözetek arányaiba próbálna beleszólni bárki, és nem abba, hogy ilyen feltételek mellett biztosan megéri-e Magyarországnak a beruházás.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.