Orosz diplomatákat tiltottak ki Görögországból, mert beavatkoztak az ország belügyeibe

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Két orosz diplomatát és egy másik orosz állampolgárt is kitiltottak Görögországból, hivatalosan azért, mert az oroszok megpróbáltak beavatkozni Görögország belügyeibe. Egy helyi lap szerint az oroszok információt próbáltak szerezni görög állami tisztviselőktől, és sikertelenül próbálták megvesztegetni őket. A lap szerint az ügy egyébként macedón-görög névvitával van összefüggésben.

Ez lényegében arról szól, hogy Görögországnak van egy Macedónia nevű tartománya, ezért nem akarták, hogy Jugoszlávia felbomlása után Macedóniának hívják Macedóniát, mert attól tartottak, hogy akkor majd egy ponton a macedónok bejelentkeznek a Macedónia nevű görög tartományra is, ha már ugyanúgy hívják, mint az országukat. Az elmúlt hónapokban viszont úgy tűnt, hogy a görögöknek és a macedónoknak sikerül lezárniuk a névvitát, az orosz diplomaták pedig állítólag ezt a megállapodást próbálták valahogy aláásni, és ezért tiltották ki őket Görögországból.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.