Orosz diplomatákat tiltottak ki Görögországból, mert beavatkoztak az ország belügyeibe

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Két orosz diplomatát és egy másik orosz állampolgárt is kitiltottak Görögországból, hivatalosan azért, mert az oroszok megpróbáltak beavatkozni Görögország belügyeibe. Egy helyi lap szerint az oroszok információt próbáltak szerezni görög állami tisztviselőktől, és sikertelenül próbálták megvesztegetni őket. A lap szerint az ügy egyébként macedón-görög névvitával van összefüggésben.

Ez lényegében arról szól, hogy Görögországnak van egy Macedónia nevű tartománya, ezért nem akarták, hogy Jugoszlávia felbomlása után Macedóniának hívják Macedóniát, mert attól tartottak, hogy akkor majd egy ponton a macedónok bejelentkeznek a Macedónia nevű görög tartományra is, ha már ugyanúgy hívják, mint az országukat. Az elmúlt hónapokban viszont úgy tűnt, hogy a görögöknek és a macedónoknak sikerül lezárniuk a névvitát, az orosz diplomaták pedig állítólag ezt a megállapodást próbálták valahogy aláásni, és ezért tiltották ki őket Görögországból.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.