Orosz diplomatákat tiltottak ki Görögországból, mert beavatkoztak az ország belügyeibe

Két orosz diplomatát és egy másik orosz állampolgárt is kitiltottak Görögországból, hivatalosan azért, mert az oroszok megpróbáltak beavatkozni Görögország belügyeibe. Egy helyi lap szerint az oroszok információt próbáltak szerezni görög állami tisztviselőktől, és sikertelenül próbálták megvesztegetni őket. A lap szerint az ügy egyébként macedón-görög névvitával van összefüggésben.

Ez lényegében arról szól, hogy Görögországnak van egy Macedónia nevű tartománya, ezért nem akarták, hogy Jugoszlávia felbomlása után Macedóniának hívják Macedóniát, mert attól tartottak, hogy akkor majd egy ponton a macedónok bejelentkeznek a Macedónia nevű görög tartományra is, ha már ugyanúgy hívják, mint az országukat. Az elmúlt hónapokban viszont úgy tűnt, hogy a görögöknek és a macedónoknak sikerül lezárniuk a névvitát, az orosz diplomaták pedig állítólag ezt a megállapodást próbálták valahogy aláásni, és ezért tiltották ki őket Görögországból.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.