Parragh László szerint 75 ezerre kéne emelni a KATA-t

Nagyon elszakadt a KATA esetében az ellátások alapjául figyelembe vett összeg az évek óta emelkedő minimálbértől, ezért idővel szükség lenne az adóemelésre, mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az Mfornak. A lap számításai szerint, melyeket Paragh sem vitatott, ötven százalékos adóemelésre volna szükség ahhoz, hogy a KATA alapján is ugyanakkora legyen a nyugdíjalap, mint a jelenleg már bruttó 136 ezer forintos minimálbérnél.

Magyarán, Parragh László szerint idővel 50 ezerről 75 ezer forintra kéne emelni a kisvállalkozások egyszerűsített adónemét, a KATA-t.

De még nem jövőre, mert a parlament már tárgyalja a jövő évi adócsomagot, amiben nem szerepel az adóemelés. Parragh szerint emellett időt is kell adni a vállalkozóknak arra, hogy megértsék az adóemelés indokát.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.