Parragh László szerint 75 ezerre kéne emelni a KATA-t

Nagyon elszakadt a KATA esetében az ellátások alapjául figyelembe vett összeg az évek óta emelkedő minimálbértől, ezért idővel szükség lenne az adóemelésre, mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az Mfornak. A lap számításai szerint, melyeket Paragh sem vitatott, ötven százalékos adóemelésre volna szükség ahhoz, hogy a KATA alapján is ugyanakkora legyen a nyugdíjalap, mint a jelenleg már bruttó 136 ezer forintos minimálbérnél.

Magyarán, Parragh László szerint idővel 50 ezerről 75 ezer forintra kéne emelni a kisvállalkozások egyszerűsített adónemét, a KATA-t.

De még nem jövőre, mert a parlament már tárgyalja a jövő évi adócsomagot, amiben nem szerepel az adóemelés. Parragh szerint emellett időt is kell adni a vállalkozóknak arra, hogy megértsék az adóemelés indokát.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.