Sztrájkkal tiltakoznak a FIAT dolgozói Cristiano Ronaldo leigazolása ellen

Egy olasz szakszervezet megerősítette, hogy a Fiat munkatársai sztrájkkal tiltakoznak az ellen, hogy a Juventus 105 millió eurós átigazolási díjat fizetett azért, hogy elhozza Cristiano Ronaldót a Real Madridtól. De nem egyszerűen arról van szó, hogy az autógyár munkásai ennyire utálják a portugál csatárt, hanem úgy érzik, hogy a vállalat értelmesebben is költhetné ezt a rengeteg pénz. Az összeget ugyanis ugyanaz az Exor fizeti ki Ronaldóért, amelyik egyben a Fiat tulajdonosa is.

Tiltakozásul a Unione Sindacale di Base nevű szakszervezet autógyári munkásai két napig sztrájkolnak. A közleményükben elfogadhatatlannak nevezték, hogy miközben a Fiat munkásai folyamatosan komoly gazdasági áldozatokat hoznak, a vállalat több száz millió eurót költ el egy játékosra. 

Szerintük a vállalatnak inkább újabb autótípusokra kellene költeni, amik képesek több ezer ember jövőjét garantálni, nem pedig egy ember meggazdagodására. Ennek kellene lennie a legfontosabbnak egy olyan cégnél, amelyik a dolgozóit tekinti elsőnek. Ezért a Melfiben működő gyárban vasárnaptól keddig nem veszik fel a munkát. ( Bleacher Report)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.