Sztrájkkal tiltakoznak a FIAT dolgozói Cristiano Ronaldo leigazolása ellen

2018 július 11., szerda 14:55
94

Egy olasz szakszervezet megerősítette, hogy a Fiat munkatársai sztrájkkal tiltakoznak az ellen, hogy a Juventus 105 millió eurós átigazolási díjat fizetett azért, hogy elhozza Cristiano Ronaldót a Real Madridtól. De nem egyszerűen arról van szó, hogy az autógyár munkásai ennyire utálják a portugál csatárt, hanem úgy érzik, hogy a vállalat értelmesebben is költhetné ezt a rengeteg pénz. Az összeget ugyanis ugyanaz az Exor fizeti ki Ronaldóért, amelyik egyben a Fiat tulajdonosa is.

Tiltakozásul a Unione Sindacale di Base nevű szakszervezet autógyári munkásai két napig sztrájkolnak. A közleményükben elfogadhatatlannak nevezték, hogy miközben a Fiat munkásai folyamatosan komoly gazdasági áldozatokat hoznak, a vállalat több száz millió eurót költ el egy játékosra.

Szerintük a vállalatnak inkább újabb autótípusokra kellene költeni, amik képesek több ezer ember jövőjét garantálni, nem pedig egy ember meggazdagodására. Ennek kellene lennie a legfontosabbnak egy olyan cégnél, amelyik a dolgozóit tekinti elsőnek. Ezért a Melfiben működő gyárban vasárnaptól keddig nem veszik fel a munkát. ( Bleacher Report)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt