Sztrájkkal tiltakoznak a FIAT dolgozói Cristiano Ronaldo leigazolása ellen

Egy olasz szakszervezet megerősítette, hogy a Fiat munkatársai sztrájkkal tiltakoznak az ellen, hogy a Juventus 105 millió eurós átigazolási díjat fizetett azért, hogy elhozza Cristiano Ronaldót a Real Madridtól. De nem egyszerűen arról van szó, hogy az autógyár munkásai ennyire utálják a portugál csatárt, hanem úgy érzik, hogy a vállalat értelmesebben is költhetné ezt a rengeteg pénz. Az összeget ugyanis ugyanaz az Exor fizeti ki Ronaldóért, amelyik egyben a Fiat tulajdonosa is.

Tiltakozásul a Unione Sindacale di Base nevű szakszervezet autógyári munkásai két napig sztrájkolnak. A közleményükben elfogadhatatlannak nevezték, hogy miközben a Fiat munkásai folyamatosan komoly gazdasági áldozatokat hoznak, a vállalat több száz millió eurót költ el egy játékosra. 

Szerintük a vállalatnak inkább újabb autótípusokra kellene költeni, amik képesek több ezer ember jövőjét garantálni, nem pedig egy ember meggazdagodására. Ennek kellene lennie a legfontosabbnak egy olyan cégnél, amelyik a dolgozóit tekinti elsőnek. Ezért a Melfiben működő gyárban vasárnaptól keddig nem veszik fel a munkát. ( Bleacher Report)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.