Sztrájkkal tiltakoznak a FIAT dolgozói Cristiano Ronaldo leigazolása ellen

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egy olasz szakszervezet megerősítette, hogy a Fiat munkatársai sztrájkkal tiltakoznak az ellen, hogy a Juventus 105 millió eurós átigazolási díjat fizetett azért, hogy elhozza Cristiano Ronaldót a Real Madridtól. De nem egyszerűen arról van szó, hogy az autógyár munkásai ennyire utálják a portugál csatárt, hanem úgy érzik, hogy a vállalat értelmesebben is költhetné ezt a rengeteg pénz. Az összeget ugyanis ugyanaz az Exor fizeti ki Ronaldóért, amelyik egyben a Fiat tulajdonosa is.

Tiltakozásul a Unione Sindacale di Base nevű szakszervezet autógyári munkásai két napig sztrájkolnak. A közleményükben elfogadhatatlannak nevezték, hogy miközben a Fiat munkásai folyamatosan komoly gazdasági áldozatokat hoznak, a vállalat több száz millió eurót költ el egy játékosra. 

Szerintük a vállalatnak inkább újabb autótípusokra kellene költeni, amik képesek több ezer ember jövőjét garantálni, nem pedig egy ember meggazdagodására. Ennek kellene lennie a legfontosabbnak egy olyan cégnél, amelyik a dolgozóit tekinti elsőnek. Ezért a Melfiben működő gyárban vasárnaptól keddig nem veszik fel a munkát. ( Bleacher Report)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.