17 év után először nem az HBO szedte össze a legtöbb Emmy-jelölést

A sorozatok legjelentősebb éves díjkiosztóján megszakadt az HBO közel két évtizede tartó sorozata: idén a Netflix több jelölést, összesen 122-t szedett össze az Emmyre, míg a HBO-nak csak 108 jutott. 

A Netflix évek óta zárkózott fel, ami nem meglepő annak fényében, hogy mennyire irdatlanul sokat költenek saját tartalmakra. Az HBO még mindig jobban áll készített sorozat/jelölés arány terén, ugyanis a Netflix önti magából a tartalmakat, míg az HBO továbbra is kevesebb, de minőségibb tartalommal van jelen a sorozatpiacon. 

De kiszivárgott hírek szerint a HBO-t tulajdonló WarnerMedia vezetője, Richard Plepler épp azt szeretné, ha szélesedne a HBO kínálata, és jóval több tartalmat állítanának elő. Ehhez sok pénzre lesz szükségük, a Netflix ugyanis idén 8 milliárd (!) dollárt költ tartalomgyártásra, míg az HBO 2 milliárd körül költ. 

Az HBO idei sikerterméke az Emmy-jelölések között természetesen a Trónok harca, 22 bezsebelt jelöléssel. A Netflix legerősebb versenyzője ehhez képest a The Crown, ami 13 jelölést kapott. Erős HBO-versenyző még a Westworld 21 jelöltséggel.

Ha valakit érdekel az ilyesmi, itt böngészheti a jelölteket az egyes kategóriákban. (QZ)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.