17 év után először nem az HBO szedte össze a legtöbb Emmy-jelölést

Sorozat
2018 július 12., 18:00
comments 62

A sorozatok legjelentősebb éves díjkiosztóján megszakadt az HBO közel két évtizede tartó sorozata: idén a Netflix több jelölést, összesen 122-t szedett össze az Emmyre, míg a HBO-nak csak 108 jutott. 

A Netflix évek óta zárkózott fel, ami nem meglepő annak fényében, hogy mennyire irdatlanul sokat költenek saját tartalmakra. Az HBO még mindig jobban áll készített sorozat/jelölés arány terén, ugyanis a Netflix önti magából a tartalmakat, míg az HBO továbbra is kevesebb, de minőségibb tartalommal van jelen a sorozatpiacon. 

De kiszivárgott hírek szerint a HBO-t tulajdonló WarnerMedia vezetője, Richard Plepler épp azt szeretné, ha szélesedne a HBO kínálata, és jóval több tartalmat állítanának elő. Ehhez sok pénzre lesz szükségük, a Netflix ugyanis idén 8 milliárd (!) dollárt költ tartalomgyártásra, míg az HBO 2 milliárd körül költ. 

Az HBO idei sikerterméke az Emmy-jelölések között természetesen a Trónok harca, 22 bezsebelt jelöléssel. A Netflix legerősebb versenyzője ehhez képest a The Crown, ami 13 jelölést kapott. Erős HBO-versenyző még a Westworld 21 jelöltséggel.

Ha valakit érdekel az ilyesmi, itt böngészheti a jelölteket az egyes kategóriákban. (QZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.