20 kenyai politikus utazott el közpénzből a világbajnokságra, de állítólag csak azért, hogy megnézzék, hogyan lehet megszervezni egy ilyen nagy sporteseményt

futball
2018 július 12., 17:42
comments 47

Összesen 20 parlamenti képviselő utazott el az afrikai országból az oroszországi világbajnokságra. Négy meccset néznek meg, köztük a döntőt, két hetet töltenek így Oroszországban. Az utazást teljes egészében az adófizetők fizetik, becslések szerint az utazás összköltsége több százezer dollárra is rúghat. 

link Forrás

A képviselők orosz útjára azután derült fény, hogy elkezdtek fotókat posztolgatni magukról és útjukról a közösségi oldalaikra. A kenyai közvélemény pedig felháborodva szembesült a történtekkel. A sportminiszter azóta azt mondta, ő csak hat képviselőnek engedélyezte az utat, azzal a céllal, hogy a helyszínen tapasztalhassák meg, hogyan lehet egy ilyen nagyszabású eseményt megszervezni. 

Kenya válogatottja még soha nem jutott ki világbajnokságra, a csapat jelenleg 112. helyen van a Fifa világranglistáján. 

Egy utazó képviselő,  Jeremiah Nyegenye mindenesetre közölte, hogy szó nincs nyaralásról: a feladatuk, hogy megértsék, hogyan lehet egy ekkora sportrendezvényt összehozni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.