20 kenyai politikus utazott el közpénzből a világbajnokságra, de állítólag csak azért, hogy megnézzék, hogyan lehet megszervezni egy ilyen nagy sporteseményt

Összesen 20 parlamenti képviselő utazott el az afrikai országból az oroszországi világbajnokságra. Négy meccset néznek meg, köztük a döntőt, két hetet töltenek így Oroszországban. Az utazást teljes egészében az adófizetők fizetik, becslések szerint az utazás összköltsége több százezer dollárra is rúghat. 

A képviselők orosz útjára azután derült fény, hogy elkezdtek fotókat posztolgatni magukról és útjukról a közösségi oldalaikra. A kenyai közvélemény pedig felháborodva szembesült a történtekkel. A sportminiszter azóta azt mondta, ő csak hat képviselőnek engedélyezte az utat, azzal a céllal, hogy a helyszínen tapasztalhassák meg, hogyan lehet egy ilyen nagyszabású eseményt megszervezni. 

Kenya válogatottja még soha nem jutott ki világbajnokságra, a csapat jelenleg 112. helyen van a Fifa világranglistáján. 

Egy utazó képviselő,  Jeremiah Nyegenye mindenesetre közölte, hogy szó nincs nyaralásról: a feladatuk, hogy megértsék, hogyan lehet egy ekkora sportrendezvényt összehozni. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.