540 millióról évi 1,46 milliárdra nőhet a Fidesz pártalapítványának éves támogatása

politika
2018 július 12., 16:57

Az Index ír arról, hogy a parlament Költségvetési Bizottsága összegző módosító javaslatot nyújtott be a 2019-es költségvetéshez, melynek lényege, hogy jövőre sokkal több állami támogatás járna a pártalapítványoknak.

Míg az előző ciklusban a Fidesz pártalapítványa, a Szövetség a Polgári Magyarországért 5-600 millió forint között kapott támogatást évente, a módosítás után 1,46 milliárd forint járna nekik. De jól járnának az ellenzéki pártok is, az MSZP alapítványa 140 millió helyett 359 milliót, a Jobbiké pedig 274 millió helyett 702 milliót kapna.

Az indoklás úgy fogalmaz, hogy a politikai kultúra erősítésének, a közéleti szerepvállaláshoz szükséges képzésnek kíván jelentősebb forrást biztosítani az előterjesztő, illetve járna forrás a pártalapítványok külföldi megjelenésére is.

A lap arról ír, hogy a módosítás mögött a Fidesz pártalapítványának élére frissen kinevezett Balog Zoltán áll, aki jelezte, hogy több pénzre van szüksége, mint amennyi eddig járt az alapítványnak.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.