540 millióról évi 1,46 milliárdra nőhet a Fidesz pártalapítványának éves támogatása

Az Index ír arról, hogy a parlament Költségvetési Bizottsága összegző módosító javaslatot nyújtott be a 2019-es költségvetéshez, melynek lényege, hogy jövőre sokkal több állami támogatás járna a pártalapítványoknak. 

Míg az előző ciklusban a Fidesz pártalapítványa, a Szövetség a Polgári Magyarországért 5-600 millió forint között kapott támogatást évente, a módosítás után 1,46 milliárd forint járna nekik. De jól járnának az ellenzéki pártok is, az MSZP alapítványa 140 millió helyett 359 milliót, a Jobbiké pedig 274 millió helyett 702 milliót kapna. 

Az indoklás úgy fogalmaz, hogy a politikai kultúra erősítésének, a közéleti szerepvállaláshoz szükséges képzésnek kíván jelentősebb forrást biztosítani az előterjesztő, illetve járna forrás a pártalapítványok külföldi megjelenésére is. 

A lap arról ír, hogy a módosítás mögött a Fidesz pártalapítványának élére frissen kinevezett Balog Zoltán áll, aki jelezte, hogy több pénzre van szüksége, mint amennyi eddig járt az alapítványnak. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.