540 millióról évi 1,46 milliárdra nőhet a Fidesz pártalapítványának éves támogatása

Az Index ír arról, hogy a parlament Költségvetési Bizottsága összegző módosító javaslatot nyújtott be a 2019-es költségvetéshez, melynek lényege, hogy jövőre sokkal több állami támogatás járna a pártalapítványoknak. 

Míg az előző ciklusban a Fidesz pártalapítványa, a Szövetség a Polgári Magyarországért 5-600 millió forint között kapott támogatást évente, a módosítás után 1,46 milliárd forint járna nekik. De jól járnának az ellenzéki pártok is, az MSZP alapítványa 140 millió helyett 359 milliót, a Jobbiké pedig 274 millió helyett 702 milliót kapna. 

Az indoklás úgy fogalmaz, hogy a politikai kultúra erősítésének, a közéleti szerepvállaláshoz szükséges képzésnek kíván jelentősebb forrást biztosítani az előterjesztő, illetve járna forrás a pártalapítványok külföldi megjelenésére is. 

A lap arról ír, hogy a módosítás mögött a Fidesz pártalapítványának élére frissen kinevezett Balog Zoltán áll, aki jelezte, hogy több pénzre van szüksége, mint amennyi eddig járt az alapítványnak. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.