A FIFA azt szeretné, ha a meccsközvetítésekben kevesebb csinos szurkolónőt mutogatnának

futball
2018 július 12., 21:15
comments 321

A nemzetközi labdarúgó-szövetségnek tanácsot adó antidiszkriminációs szakértők szerint nem a rasszizmus, hanem a szexizmus okoz problémát a világbajnokságon, és a FIFA ennek hatására is arra jutott, hogy kevesebb vonzó nőt szeretne látni a meccseiről készített közvetítésekben. 

A FIFA diverzitásért felelős vezetője, Federico Addiechi azt mondta, hogy beszélni fog a meccseket közvetítő nemzeti tévétársaságok képviselőivel, ahogy a saját műsorgyártó csapatukkal is. 

A téma azután merült fel, hogy szerdán tekintették át az idei vébé antidiszkriminációs programját, és több olyan esetre is fény derült, hogy szurkolók zaklattak a helyszínről bejelentkező riporternőket. A FIFA arra jutott, hogy a szexizmus egyszerűen nagyobb problémát jelentett, mint a rasszizmus. 

Ezzel összefüggésben jutottak arra, hogy azt szeretnék, ha a jövőben a meccsek alatt kevesebb jól kinéző, fiatal nőről közvetítenének vágóképeket a tévécsatornák. 

A FIFA illetékes bizottsága ugyanakkor elégedettségének adott hangot, mivel a rasszizmus sokkal kisebb problémát jelentett, mint amire előzetesen készültek, ismerve az orosz ultrák világát. Mint mondták, az oroszok csodálatosak voltak, segítettek abban, hogy minden szurkoló otthon érezze magát. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.