A FIFA azt szeretné, ha a meccsközvetítésekben kevesebb csinos szurkolónőt mutogatnának

A nemzetközi labdarúgó-szövetségnek tanácsot adó antidiszkriminációs szakértők szerint nem a rasszizmus, hanem a szexizmus okoz problémát a világbajnokságon, és a FIFA ennek hatására is arra jutott, hogy kevesebb vonzó nőt szeretne látni a meccseiről készített közvetítésekben. 

A FIFA diverzitásért felelős vezetője, Federico Addiechi azt mondta, hogy beszélni fog a meccseket közvetítő nemzeti tévétársaságok képviselőivel, ahogy a saját műsorgyártó csapatukkal is. 

A téma azután merült fel, hogy szerdán tekintették át az idei vébé antidiszkriminációs programját, és több olyan esetre is fény derült, hogy szurkolók zaklattak a helyszínről bejelentkező riporternőket. A FIFA arra jutott, hogy a szexizmus egyszerűen nagyobb problémát jelentett, mint a rasszizmus. 

Ezzel összefüggésben jutottak arra, hogy azt szeretnék, ha a jövőben a meccsek alatt kevesebb jól kinéző, fiatal nőről közvetítenének vágóképeket a tévécsatornák. 

A FIFA illetékes bizottsága ugyanakkor elégedettségének adott hangot, mivel a rasszizmus sokkal kisebb problémát jelentett, mint amire előzetesen készültek, ismerve az orosz ultrák világát. Mint mondták, az oroszok csodálatosak voltak, segítettek abban, hogy minden szurkoló otthon érezze magát. (AP)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.