Baleset miatt hatalmas a torlódás az M3-ason, az útkezelő szerint több autós életveszélyes manőverekkel kerülte volna ki a torlódást

baleset
2018 július 12., 17:15

Csütörtök délután az M3-as autópályán Vásárosnamény felé Bag és Hatvan között több kamion és egy személygépjármű ütközött össze a délutáni órákban. Az egyik jármű vezetője a helyszínen életét vesztette. Az autópálya Miskolc felé vezető sávjait lezárták. Mindkét irányba jelentős a torlódás.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. pedig csütörtök kora este közleményt adott ki, mely szerint a sérült járművek a 49-es kilométernél a Nyíregyháza felé vezető pályaoldalt teljes szélességében elfoglalják. A rendőrség Bagnál a 3-as főút felé letereli a járműveket, ezért a csomópont előtt is több km-es torlódásra kell készülni. A 3-as főút M3-as autópályához közeli szakaszán útfelújítási munkák zajlanak, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. 

És mint írják, nyomatékosan felhívják a közlekedők figyelmét, hogy a torlódásban érintett szakaszon a leállósávot ne vegyék igénybe, hagyjanak biztonsági folyosót a mentésben részt vevőknek, ugyanis a szakemberek így sokkal lassabban és korlátozottan tudnak a baleset helyszínére eljutni, emiatt a korlátozást is később lehet majd feloldani. A baleset mögött rekedteket az elválasztó korlát megnyitásával időnként átterelik a főváros felé vezető oldalra, emiatt a Budapest felé haladókat időnként megállítják, így mindkét irányban jóval hosszabb menetidővel kell számolni.

A közútkezelő közleménye szerint a Nyíregyháza felé vezető oldalon a 26-os kilométerszelvénynél található munkaterület melletti terelésnél (gödöllői zajárnyékoló fal melletti terület) a torlódás miatt több gépkocsi önkényesen visszafordult a Budapest felé vezető oldalra, ami a nagy sebességgel közlekedő járművek miatt így életveszélyessé vált. Ezért arra kérik az autósokat, hogy soha, semmilyen körülmények között ne vállalkozzanak ilyen manőverekre. 

A torlódásokról az Útinform oldalán vagy a 06-1-336-2400-s telefonszámán lehet érdeklődni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.