Rendőrautórázással ünnepelték a válogatott történelmi sikerét Zágrábban

futball
2018 július 12., 02:22
comments 58

Horvátország sportfanatikus népe szerda este kiélhette magát. Napra pontosan húsz évvel labdarúgóválogatottjuk addigi legnagyobb sikere, az 1998-as franciaországi vébé bronzmeccse után a horvát futball második aranygenerációja felülmúlta az elsőt: Anglia legyőzésével, a második félidő elejétől kezdve kiemelkedően jó játékkal bejutottak az oroszországi vébé döntőjébe, ahol azzal a Franciaországgal találkoznak, mely húsz éve az elődöntőben állította meg a Šuker, Prosinečki, Boban, és személyes kedvencem, Aljoša Asanović fémjelezte horvát válogatottat.

Angolos visszafogottság lenne azt mondani, hogy a horvátok futballőrültek. A szerda esti győzelem utáni ünneplésről készült videók, fényképek alapján úgy tűnik, hogy az ország mind a 4,5 millió lakója az utcára vonult. Az index.hr hírportál nem is cifrázta túl, szimplán tényeket közölt a címlapján:

Videó: Horvátok az utcákon!

Splitben például azonnal megbénult a közlekedés, ahogy ezen az érthető és megbocsátható módon kilencven fokban elfordulva készült felvételen is látható:

link Forrás


És nemcsak Horvátországban, hanem például Németországban is:

link Forrás


A horvát szurkolói kultúra nem tartozik a visszafogottak közé - dobtak engem majdnem fejbe zadari kosárszurkolók sörösüveggel, csak mert mellettem haladt el a buszuk, és Zágrábban voltunk, így joggal hihettek zágrábinak. Ez tegnap éjjel a zágrábi Kiserdőben némi rendőrautórázásban manifesztálódott. Látszólag a rendőrök nem vették nagyon zokon a dolgot.

A csapat maga is az őrület határán ünnepelt:

link Forrás
link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.