Túlélték, mégis megbírságolták őket

baleset
2018 július 13., 19:23
comments 175

A súlyos baleset még tavaly októberben történt, amikor a Kelebiáról hazafelé tartó határvadászok busza az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében belerohant az előtte álló kamion pótkocsijába. A busz vezetője és egy rendőr a helyszínen meghalt. Összesen tizenöten sérültek meg, közülük hárman súlyosan. Egyikük a lá­bát is elveszítette a balesetben.

A Bors pénteken arról írt, hogy  kilenc hónappal később a balesetet túlélő határvadászok levelet kaptak a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól, amiben közölték, hogy 20 ezer forint megfizetésére kötelezik őket, mert a buszon nem volt bekapcsolva a biztonsági övük. Ezt egyébként többen a baleset utáni kihallgatásnál ismerték be. Ez pedig rendesen meglepte őket.

A rendőrség a lappak közölte, hogy 17 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, egy eljárásban pedig még nem született döntés, további eljárási cselekmény miatt. Az RTL Klub Híradójának is azt mondták, csak törvényesen jártak el, mert a büntetések kiszabásánál nem mérlegelhetnek. 


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt