Túlélték, mégis megbírságolták őket

A súlyos baleset még tavaly októberben történt, amikor a Kelebiáról hazafelé tartó határvadászok busza az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében belerohant az előtte álló kamion pótkocsijába. A busz vezetője és egy rendőr a helyszínen meghalt. Összesen tizenöten sérültek meg, közülük hárman súlyosan. Egyikük a lá­bát is elveszítette a balesetben.

A Bors pénteken arról írt, hogy  kilenc hónappal később a balesetet túlélő határvadászok levelet kaptak a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól, amiben közölték, hogy 20 ezer forint megfizetésére kötelezik őket, mert a buszon nem volt bekapcsolva a biztonsági övük. Ezt egyébként többen a baleset utáni kihallgatásnál ismerték be. Ez pedig rendesen meglepte őket.

A rendőrség a lappak közölte, hogy 17 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, egy eljárásban pedig még nem született döntés, további eljárási cselekmény miatt. Az RTL Klub Híradójának is azt mondták, csak törvényesen jártak el, mert a büntetések kiszabásánál nem mérlegelhetnek. 


Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.