Túlélték, mégis megbírságolták őket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A súlyos baleset még tavaly októberben történt, amikor a Kelebiáról hazafelé tartó határvadászok busza az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében belerohant az előtte álló kamion pótkocsijába. A busz vezetője és egy rendőr a helyszínen meghalt. Összesen tizenöten sérültek meg, közülük hárman súlyosan. Egyikük a lá­bát is elveszítette a balesetben.

A Bors pénteken arról írt, hogy  kilenc hónappal később a balesetet túlélő határvadászok levelet kaptak a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól, amiben közölték, hogy 20 ezer forint megfizetésére kötelezik őket, mert a buszon nem volt bekapcsolva a biztonsági övük. Ezt egyébként többen a baleset utáni kihallgatásnál ismerték be. Ez pedig rendesen meglepte őket.

A rendőrség a lappak közölte, hogy 17 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, egy eljárásban pedig még nem született döntés, további eljárási cselekmény miatt. Az RTL Klub Híradójának is azt mondták, csak törvényesen jártak el, mert a büntetések kiszabásánál nem mérlegelhetnek. 


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.