Képzeld, ha a te házad mellé parkolna be egy ekkora jéghegy

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Grönlandon nem különleges látvány egy jéghegy, de a szigetország nyugati részén fekvő Innaarsuit faluban ekkorát még sohasem láttak. 

Fotó: KARL PETERSEN/AFP

A különösen nagy példány közvetlenül előttük parkolt le, ami azért veszélyes, mert a jéghegy szétesőben van. Ha ez megtörténik, a hullámok elpusztíthatják a partmenti házakat, ráadásul a település áramtermelő minierőműve és üzemanyagtartályai is a part mentén épültek. A jéghegy elakadt a tengerfenéken, azért nem ütközött a parthoz. 169 lakost már kitelepítettek a faluból. A helyiekben még élénken él az az emlék, hogy egy nem messze eső településen tavaly négyen haltak meg a partra kicsapó hullámoktól, amik egy földrengés miatt keletkeztek.

(via BBC)


Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.