Megtalálta a gyerekpornó-fotókat, amiket az apja csinált róla 9 évesen, agyonvágta a lapáttal

bűnügy
2018 július 14., 07:50

Elképesztő és kivételesen nyomasztó családi dráma végére tett pontot egy manchesteri bíróság, amikor 9 év börtönre ítélte Barbara Coombest.

12 évvel ezelőtt történt, hogy az akkor 51 éves Barbara Coombes az apja kertjében kertészkedett, majd valamiért bement a házba és az ebédlőasztalon észrevett egy dobozt. Előbb belenézett, majd alaposabban átvizsgálta a tartalmát, ami irtózatos volt: gyerekpornófotókat talált benne, köztük olyanokat, amik róla készültek.

“Úgy éreztem, hogy egy fekete felhő száll fölém. Undor és a hitetlenség kavargott bennem, felkaptam az ásót, amivel a kertben dolgoztam és bementem a nappaliba, ahol az apám álldogált”

- vallotta később a bíróságon.

A rendőrségi vizsgálat szerint az ásóval hátulról fejbevágta a 86 éves Kenneth Coombest, aki ezután a lánya felé fordult, aki még egyszer fejbecsapta, majd a lapát élével elvágta a torkát és végignézte, ahogy elvérzik a padlón.

link Forrás

Az apja testét ezután egy régi szőnyegbe csavarta és elvonszolta a hátsó kertbe. Másnap rendelt egy tonna termőföldet, és az apját az alá temette, nett kis sírhantot emelve a kertben, amit takarosan téglákkal rakott körbe.

A nő ezután még 12 éven át ott élt a házban. A hálószobaablaka a sírra nézett. Barbara Coombes senkinek sem árulta el, mi történt: végig felvette az apja nyugdíját és egyéb juttatásait. A családot és az ismerőseiket mindeközben hazugságokkal vezette félre: azt mondta nekik, hogy az apja kórházban halt meg, a hamvasztást ott intézték, a férfi pedig kifejezetten megkérte, hogy ne tartsanak neki temetést.

Végül azért adta fel magát, mert az önkormányzat kiküldte egy dolgozóját az ekkor elvileg már közel 100 éves férfihoz szociális látogatásra. Egy nappal az időpont előtt Coombes bement a rendőrségre és mindent bevallott.

A gyilkosságra a jelek szerint minden oka megvolt. A nyomozás során a nő azt vallotta, hogy erőszakos apja a legkisebb korátol molesztálta és szexuális kapcsolatot tartott fenn vele ötvenes koráig. A férfi szolgaként kezelte a lányát és szinte teljesen elszigetelte a külvilágtól. Barbara - akinél a szakértők poszttraumás stresszt és heveny depressziót állapítottak meg - nem volt még kilenc éves sem, amikor apja elvitte egy “‘fotós klubba”, ahol levetkőztették és több férfi fényképeket készített róla és a nemi szerveiről. Ezeket a képeket találta meg a gyilkosság előtt.

A nő ügyvédje szerint az apa lehetett Coombes első, csecsemőkorában meghalt gyermekének az apja. A nő végül megházasodott és egy időre el tudott szakadni a szülői háztól, de a lánya 16 éves korában visszaköltözött az apjához.

Az irtózatos történet egyáltalán nem hatotta meg a bírót, az ítéletében úgy fogalmazott, hogy

“A zaklatás megmagyarázza, de nem igazolhatja egy élet elvételét.”

(via Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.