Elon Musk feldughatja magának a tengeralattjáróját

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Teljesen reménytelen volt, hogy működjön. Fogalmuk se volt róla, milyen volt a barlangi átjáró" - nyilatkozta Elon Musk törpetengeralattjárójáról a CNN-nek Vern Unsworth, a 63 éves, Thaiföldön élő brit búvár, aki részt vett a barlangban rekedt thai gyerekek kimentésében. Az excentrikus milliárdos a thaiföldi tragédia hallatán utasította mérnökeit, hogy fejlesszenek ki sürgősen egy "minitengeralattjárót" - gyakorlatilag egy jól szigetelt tubust, amibe bele lehetett volna pakolni egy gyereket, hogy aztán két-három búvár valahogy átszuszakolja a tubust a szűk barlangi járatokon.

Ez nemes gesztus volt, és Musk javára legyen mondva, mérnökei tényleg pillanatok alatt kifejlesztették a tubust. Amit aztán a mentésen dolgozók nem találtak túl praktikusnak, meg hát, mire Thaiföldre ért, a mentés már javában folyt, az első szerencséseket már ki is menekítették a barlangból. 

Musk erre nem reagált túl jól. A drámai, bravúros mentés irányítóját támadta, akire szerinte "a volt tartományi kormányzó" lett volna a helyes jelző a mentés irányítója helyett. Ezzel nem lett népszerű a mentésen dolgozók körében. Vern Unsworth most azt mondja, hogy a "minitengeralattjáró" valóban használhatatlan lett volna a szűk járatokban. "A tengeralattjáró úgy másfél méteres volt, és merev, vagyis lehetetlen lett volna kanyarogni vele a járatok szűk kanyarjaiban és a sok akadály között. Az első ötven méteren elakadt volna. Csak egy PR-trükk volt" - mondta a CNN-nek, majd tömören úgy foglalta össze véleményét: "Elon Musk feldughatja magának a törpetengeralatjáróját. Oda, ahol fáj!". (Via The Telegraph, Mashable)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.