Ha minden a kormánypárt tervei szerint alakul, a jövőben még egyszerűbb lesz haveroknak átjátszani az állami vagyont

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Mindenféle külső kontrolltól mentesítené a kormányt a fideszes Győrffy Balázs képviselő, akinek a módosító javaslata alapján a kormány jövőben egyedi határozatban jelölhetné ki, ki gyakorolhatja az állami cégek tulajdonosi jogait, írja a HVG.

Nem apróságról van szó, az állam tulajdonában 16 000 milliárd forintnyi állami cégvagyon van, ez a teljes magyar GDP felét kitevő összeg. Ezeknek a cégeknél jelölhetné ki ezentúl ellenőrzés nélkül a tulajdonosi jogok gyakorlóját, saját hatáskörében a kormány. Amely a jogosnak tűnő aggályokat azzal kívánta eloszlatni a parlamenti vitában, hogy

nem politikai, hanem szakmai alapon nevezi majd ki a tulajdonosi jogok gyakorlóit.

Az ellenzéki képviselők szerint viszont így igazán könnyű lesz majd Fidesz-közeli érdekköröknek átjátszani az állami vállalatok ellenőrzését. A független Mellár Tamás képviselőnek ezért már az ötvenes évek jutottak eszébe a javaslatról.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.