Ha minden a kormánypárt tervei szerint alakul, a jövőben még egyszerűbb lesz haveroknak átjátszani az állami vagyont

POLITIKA
2018 július 15., 08:13
comments 167

Mindenféle külső kontrolltól mentesítené a kormányt a fideszes Győrffy Balázs képviselő, akinek a módosító javaslata alapján a kormány jövőben egyedi határozatban jelölhetné ki, ki gyakorolhatja az állami cégek tulajdonosi jogait, írja a HVG.

Nem apróságról van szó, az állam tulajdonában 16 000 milliárd forintnyi állami cégvagyon van, ez a teljes magyar GDP felét kitevő összeg. Ezeknek a cégeknél jelölhetné ki ezentúl ellenőrzés nélkül a tulajdonosi jogok gyakorlóját, saját hatáskörében a kormány. Amely a jogosnak tűnő aggályokat azzal kívánta eloszlatni a parlamenti vitában, hogy

nem politikai, hanem szakmai alapon nevezi majd ki a tulajdonosi jogok gyakorlóit.

Az ellenzéki képviselők szerint viszont így igazán könnyű lesz majd Fidesz-közeli érdekköröknek átjátszani az állami vállalatok ellenőrzését. A független Mellár Tamás képviselőnek ezért már az ötvenes évek jutottak eszébe a javaslatról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.