Hiába kéri a baráti Olaszország, Orbán nem vesz át tőlük menedékkérőket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szicília közelében, két hajón mintegy 450 menedékkérő várja, hogy valahol kiköthessenek. A harcosan bevándorlás-ellenes - és éppen ezért a magyar kormány által agyba-főbe dicsért - új olasz kormány arra kérte a többi uniós tagországot, hogy legyenek szolidárisak velük, és vállalják néhány ember befogadását, vagyis menedékkérelmének elbírálását.

Fotó: ALESSANDRO FUCARINI/AFP

Eddig Németország, Málta, Spanyolország, Portugália és Franciaország jelezte, hogy befogad 50-50 embert. Az olasz miniszterelnök levelére magyar kollégája is válaszolt:

„Orbán Viktor Magyarország tiszteletéről biztosította Olaszország új kormányát, amely új migrációs politikájával megvédi Európa külső határait”

- közölte Szijjártó Péter az MTI-vel. De ez csak a felvezetés volt, a lényegi válasz az, hogy 

nem, nem, soha. 

„Magyarország álláspontja évek óta ismert, a magyar kormány a bevándorlók semmilyen szétosztásában nem vesz részt. Az illegális bevándorlókat nem szétosztani kell az európai országok között, hanem visszaküldeni oda, ahonnan jöttek, így Magyarország kizárólag ez utóbbiban tud segítséget nyújtani” - ismertette Orbán levelének tartalmát a külügyminiszter.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.