Vigaszdíj: Luka Modric lett a vébé legjobb játékosa

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A horvát Luka Modric kapta az oroszországi labdarúgó-világbajnokság legjobb játékosának járó Aranylabdát a vasárnapi döntő után. 

A brazil Romário érdemelte ki legutóbb - 1994-ben - világbajnokként a legjobbnak járó különdíjat, azóta az aranylabdások nem a győztes csapatból kerültek ki. A díjakat az eredményhirdetés előtt, szakadó esőben adták át, de a játékosok közül csak Luka Modric és Kylian Mbappé volt jelen. 

Modric és MbappeFotó: MARKUS GILLIAR/Picture-Alliance/AFP

A különdíjasok:

  • A torna legjobb játékosa (Aranylabda): Luka Modric (horvát) 
  • A torna gólkirálya (Aranycipő): Harry Kane (angol) 6 gól 
  • A torna legjobb kapusa (Aranykesztyű): Thibaut Courtois (belga) 
  • A torna legjobb fiatal játékosa: Kylian Mbappé (francia) 
  • Sportszerűségi verseny: Spanyolország

(MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.