Harminc év után kapták el a 8 éves lány pedofil gyilkosát

Harminc évvel a gyilkosság után elfogták John D. Millert, aki végül bevallotta, hogy ő erőszakolta meg, majd végzett a 8 éves April Tinsley-vel. 

April Tinsley és gyilkosa, John D. MillerFotó: ABC/Rendőrségi fotó

A kislány gyilkosát évtizedeken át keresték, de sokáig nem olyan nyomra, ami elvezette volna a rendőrséget a gyilkoshoz.

A gabrilli Miller tulajdonképpen maga is segédkezett saját ügyének felderítésében, időnként ugyanis üzent a rendőröknek, ezzel pedig sikerült a közelébe férkőzni.

 Az 1988-as gyilkosság után két évvel hagyott egy kézzel írt cédulát egy istálló falán, amelyben azzal fenyegetőzött, hogy újra ölni fog, és arról érdeklődött, megtalálták-e a kislány másik cipőjét.

A férfi lakókocsijába csalta Tinsley-t, ahol megerőszakolta és fojtogatni kezdte. A holttestet végül egy nappal később elásta. Ezután találta meg autójában a kislány félpár cipőjét, amit kidobott. Erre vonatkozott a levele is.

Aztán sokkal később, 2004-ben jelentek meg újra rejtélyes cetlik Fort Wayne-ben, az ABC ábrája szerint több helyen találtak ilyesmit a rendőrök. Az üzenetek mellett fényképek is voltak az elkövetőről, ám ezek alapján nem lehetett őt felismerni.

„Szia édes! Figyellek! Én vagyok az, aki elrabolta, megerőszakolta és megölte April Tinsley-t. Te vagy a következő áldozatom!” - állt az egyik üzeneten.

A rendőröknek végül sikerült szűkíteniük a kört két személyre, és egyikük szemeteséből sikerült is használt kondomokból DNS-mintát nyerni, amik passzoltak az 1988-as gyilkosságnál azonosított DNS-sel. (ABC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.