Hinnye: Robban a dinnye! - Nincs, aki leszedje a dinnyét a magyar földeken

Tbg
mezőgazdaság
2018 július 16., 06:39
comments 538

Hiába jó a termés, ha a földeken rohad meg, mert nincs elég munkás, számolt be az ATV.

link Forrás

„Az én dinnyésem azt mondja, a sárgadinnyét nem tudja leszedni, inkább menti a görögöt, mert több pénze van benne, és a sárgadinnye felrobban kint a földön a napsütéstől. Pedig nagyon jó szezonunk lenne” - mesélte az ATV-nek az egyik termelő.

A Magyar Dinnyetermelők Egyesülete szerint "vadászni kell a munkásokat", hogy legyen, aki leszedje a gyümölcsöt. Sokan ugyanis külföldre mentek inkább a jobb bér reményében, a dinnyeföldön pedig nem könnyű a meló: meleg van például. 

"A dinnyeszedésért itthon egyébként 800-1000 forintos órabért kapnak a munkások. Aki teljes munkaidőben dolgozik, az havi 200-ezer forintot kereshet."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.