Józsefváros elrendelte az Auróra és a Corvin Club bezárását

Budapest
2018 július 16., 13:24
comments 184

A Józsefvárosi Önkormányzat honlapján megjelent egy cikk arról, hogy:

„A mai napon a hatóság elrendelte a Marom Klub Kft. által üzemeltetett Auróra Kioszk és Auróra Kert, valamint a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett Corvin Club üzlet bezárását is.”

A cikk szerint a VIII. kerületi polgármesteri hivatal jegyzője 2017. június 28-án elrendelte az Auróra 9-11. alatt üzemelő Auróra Kioszk és Auróra Kert bezáratását. A Kioszk esetében a nyomozó hatóság kezdeményezésére közbiztonsági érdekből, a Kert esetében pedig kereskedelmi tevékenység megkezdésére és folytatására vonatkozó engedély hiányában, és bár az üzleteket üzemeltető Marom Klub Kft. a döntések ellen fellebbezett, ezeket a bíróság és a kormányhivatal elutasította.

Az Auróra a Facebookon közölte:

„Az Auróra nem kapott hivatalos értesítést az Önkormányzattól. A Józsefvárosi Sajtóiroda nem adott további tájékoztatást, a Jegyzőiroda és a Hatósági osztály pedig jelenleg nem elérhető. Önkormányzati honlapokat és sajtóhíreket nem tudunk kommentálni, mert ezeknek nincsen jogi hatása. Ennek fényében az Auróra holnaptól a szokásos nyitvatartás szerint továbbra is üzemel, várunk mindenkit szeretettel.”

photo_camera Fotó: Czinkóczi Sándor/444

A cikkben az is szerepel, hogy a jegyző utasítására a hatóság „a mai napon elrendelte a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett, Blaha Lujza tér 1-2. Corvin Áruház IV. emeleti szintjén és az áruház tetőteraszán lévő, »Corvin Club« elnevezésű üzletének bezárását is”.

Idén június 21-én, csütörtökön, a hajnali órákban a Black Trap rendezvénysorozaton egy rendőrség megjelent a helyen, azóta több személy esetében a rendőrség kábítószer birtoklása, valamint kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt büntető eljárást folytat. A razzián hét embert állítottak elő – írta meg akkor az Index.

A rendőrség hivatkozással a szervezett bűnözés, valamint az azzal összefüggő egyes jelenségek elleni fellépés szabályairól szóló 1999. évi LXXV. törvény 5-6. §-ában foglaltakra kezdeményezte a fenti üzlet ideiglenes bezárását, a jegyző pedig a törvényben foglaltaknak megfelelően közbiztonsági érdekből az eljárás befejezéséig, de legfeljebb egy évi időtartamra az üzletet ideiglenesen bezáratta – áll a józsefvárosi önkormányzat szövegében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.